klaxon Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Witam. Zacząłem prace nad Ju-88A17 i mam pytanie do Was: czy ta wersja była malowana RLM 70,71 czy RLM 72,73 ? Jak dotąd nie znalazłem nigdzie informacji odnośnie tej właśnie wersji. Przeczytałem , że C-6 działające nad Atlantykiem miały 72,73 ale o A-17 nie było nic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Wg dostępnej wiedzy standardowe 70/71, często z naniesionym "wellenmuster". Co do literatury, to poszukaj książeczki "Luftwaffe Im Focus" No 11, jest tam trochę zdjęć i profili barwnych A-17 stacjonujących w Norwegii. A na forum jest galeria mojego A-17, dość dawno zresztą zrobionego... http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=27277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaxon Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 witam. Dzięki w niedługim czasie wstawię fotki z warsztatu i efekt finalny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi