Rabbit666 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Do ceny aerografu dolicz sensowne 300zł za kompresor. Taka sprężarka samochodowa (domyślam się sprzęt za 20 zł do pompowania kół) nie nadaję się do tej pracy. Żeby zrezygnować ze sprejów moim zdaniem też musiałbyś byś zaopatrzony w dyszę minimum 0,5mm, żeby dało się sensownie pomalować duże powierzchnię. Szpraje są uzupełnieniem aerografu, chyba że faktycznie masz już jakieś sensowne zaplecze ze sprzętem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert03 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Te malunki w 1:1 robi się aero i nie robią tego przypadkowi ludzie. Więc...może najpierw poćwicz pędzel a pieniądze przeznaczone na przeznacz na modele by poćwiczyć? nabrać wprawy? Ale nie uskuteczniajmy sprzeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Ja proponuje najpierw opanować malowanie sprayami.. Aerografem za darmo nic nie namalujesz. Dozbieraj kase i kup z 10 tych farbek, żebyś podstawowe kolory chociaż miał. Oczywiście zrobisz jak uważasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Za małą kasę ten jest wymiatacz, kupiłem i jestem zadowolony... http://www.hobbysta.pl/aerograf-205-double-action-02mm-p-31978.html?osCsid=ebjsh821ljag2afajlu3n8ohg3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpatryk99 Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 ichyba jednak was poslucham i najpierw opanuje spraye a potem sie bd rozgladal za aerografem domyslam sie ze to moze byc ciezkie ale kiedys da sie rade kipi sie to co trzeba jeszcze pare modeli zrobie tylko kaske uzbieram i bedzie gites A co do tych modeli to planule kupic magnumke racing AE 500 tylko pomaluje na inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam76 Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Witam. Na forum to jestem nowy. Ale modele kleje już kilka lat. Zainwestowane w aerograf trochę kasy (revell 750 Profi-plus) przy 3lub 4 modelu i musiałem jeszcze dokupić kompresor. Początki były różne, trzeba cwiczyc i ćwiczyć i ćwiczyć i ćwiczyć. Teraz dla mnie pomalowania kabiny nie stanowi problemu ale pomalowania naczepy "np.izotermy" to trzeba się przyłożyć. Dużo zależy jakie farby używasz . Slaczki już zapewne malutki to narazie daj że spokoj. DI TEGO TRZEBA DOROSNĄĆ PRZEZ DOŚWIADCZENIE I WIEDZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi