PKD4GA Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 Poniewaz chce sie zabrac za zlozoenie Oscara w 1/700. Zaczalem sie zastanawiac nad dioramka dla tego "platfusa". Poczatkowo planowalem zrobic go tak jak okonek uczynil to na swojej dioramce. Jednak moim zdaniem zrobienie op plynacego na duzej predkosci przekracza moje mozliwosci na dzien dzisiejszy (przelewajaca sie po kadlubie i wyciekajaca z otworow przelewowych woda itd.) Wymyslilem ze mozna go postawic w porcie, zacumowanego przy pomoscie jakie stosowali/stosuja Rosjanie. Plan wyglada tak: Przepatrzylem swoje zasoby w poszukiwaniu materialow Tu prosba - moze macie jeszcze jakies fotki lub inne dane na temat tego sprzetu i pomozecie To jak Koledzy. Pomozecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Października 2007 Share Napisano 4 Października 2007 To samo planuje z Kilo i Alfa w 1/400 Polukam czy coś mam ale pewnie Jędrek będzie lepszy. W 700-ce to dużo nie wymyślisz. Nie wiem co chcesz pokazać na tym pomoście ? Poszukaj film 72 Metra - dostaniesz tanio u ruskich na targowisku albo poszukaj w sieci. Jest tam parę fajnych scen na początku filmu wlasnie na takim pomoście . http://img.ruslania.com/pictures/big/401147-72_metra.jpg Pomyśl jeszcze raz nad czymś takim. To naprawdę prostsze od tego co planujesz : http://www.modelshipgallery.com/gallery/ss/ru/kursk-700-cd/cd-index.html http://www.modelshipgallery.com/gallery/ss/ru/kursk-700-cs/cs-index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 ło rety, to gorsze od szukania mat. na temat jednego okrętu może przez weekend przejrzę co tam jeszcze by się znalazło, mam jednak szlaban na komputer, więc chwilowo staram się jak najmniej przy nim siedzieć jak chcesz koniecznie robić podstawkę z pomostem to proponuję zastanowić się nad lekką asymetrią, w konfiguracji jak na rysunku całość może być zbyt sztuczna i monotonna, już lekkie przekręcenie całości da ciekawsze spojrzenie oglądającego na model okrętu no i jak pisałem w zakupach, niech mnie ktoś uszczypnie, zaczynasz praktykować, super! Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Października 2007 Autor Share Napisano 5 Października 2007 To samo planuje z Kilo i Alfa w 1/400 - sciagacz... Polukam czy coś mam ale pewnie Jędrek będzie lepszy. - dzieki W 700-ce to dużo nie wymyślisz. Nie wiem co chcesz pokazać na tym pomoście ? - z ograniczen zdaje sobie sprawe... chce tam dac to co widac na fotkach - czyli budke z generatorem (?) na koncu, budke straznika, widac na jednej fotce zamontowany zurawik pomocniczy, trap itd. - idealem by bylo zalatwienie sobie jakiejs ciezarowki czy busika w 1/700 (Pit-Road takie robi). Co wyjdzie zobaczymy. Poszukaj film 72 Metra - dostaniesz tanio u ruskich na targowisku albo poszukaj w sieci. Jest tam parę fajnych scen na początku filmu wlasnie na takim pomoście. - dzieki za cynk - poszukiwania rozpoczete... przez weekend przejrzę co tam jeszcze by się znalazło, mam jednak szlaban na komputer, więc chwilowo staram się jak najmniej przy nim siedzieć Rolling Eyes - no pieknie, akurat teraz musiales cos przeskrobac jak chcesz koniecznie robić podstawkę z pomostem to proponuję zastanowić się nad lekką asymetrią,w konfiguracji jak na rysunku całość może być zbyt sztuczna i monotonna, już lekkie przekręcenie całości da ciekawsze spojrzenie oglądającego na model okrętu - tak tez zrobie... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 To wszystko co wyskrobalem PS. Co za sciagacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 ściągnij galerie z www.gremicha.narod.ru jak będzie mało to czegoś jeszcze poszukam Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Października 2007 Autor Share Napisano 5 Października 2007 Dzieki Jedrek Swoja droga, syf jaki mozna zobaczyc na fotkach umieszczonych na tamtej stronie przechodzi wszelkie wyobrazenie... Wrzucam co tam znalazlem: Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 nie ma za co i sorry za taką formę pomocy (chyba lepsza niż żadna), z tego jednego miejsca w sieci (polecam innym - galerie można ściągnąć w dwóch zip-ach) na fotkach rzeczywiście jest sporo większych i mniejszych fragmentów pomostów a bałaganowi jaki widać nie ma co się dziwić, to taki "park" okrętów w rezerwie i wycofanych ze służby, są jeszcze gorsze miejsca... Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Października 2007 Autor Share Napisano 5 Października 2007 nie ma za co i sorry za taką formę pomocy (chyba lepsza niż żadna) - pewnie ze tak, jeszcze raz tnx. bałaganowi jaki widać nie ma co się dziwić, to taki "park" okrętów w rezerwie i wycofanych ze służby, są jeszcze gorsze miejsca... - okrety, jak okrety, ale mi chodzilo o fotki w innych galeriach... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi