Toff Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Będąc niedawno "na mieście" wszedłem do dość sporego sklepu z zabawkami w nadziei znalezienia tam jakichś ciekawych modeli. I nie pomyliłem się, bowiem istotnie znalazłem coś ciekawego. Za 7,50zł kupiłem model legendarnego SR-71 Blackbird chińskiej firmy S-Mars (chyba :P) w skali mikro - 1:144. Już rzut oka na instrukcję - nadrukowaną na spodzie solidnego pudełka z tektury falistej (!) uświadomił mnie, iż mam do czynienia bardziej z zabawką, niż solidnym modelem. Przy okazji producent postanowił również na pudełku umieścić wzór malowania, w środku umieszczając już tylko ramki z częściami i klej. Wewnątrz nie znajdziemy więc obszernej instrukcji z historią powstania czy służby samolotów tego typu, z kilkoma wzorami malowań do wyboru czy choćby arkusza kalkomanii... (!!!) Jest za to wspomniany już klej, podstawka, ramka z oszkleniem (którego przejrzystość jest co najmniej dyskusyjna)... ...oraz dwie ramki z częściami z jasnoszarego tworzywa. Części nie ma tu przesadnie wielu, ale nie czepiajmy się - skala mała to i części mało. ;) Elementy jak na zabawkę prezentują się przyzwoicie, nie ma większych nadlewek, itp. Oczywiście zawsze mogłoby być lepiej - np. stożki wlotów powietrza mogłyby kończyć się ostrzejszym szpicem, brzegi niektórych części też takie nieco grubaśne, ale trochę machania pilnikiem czy papierem ściernym i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 (edytowane) Toff - dzieki za in-box'y modeli w skali 1:144 ! Wkrotce postaram sie wrzucic F-5F/E, Su-35/37 i F-117A wszystkie Dragona w 1:144. Ogladajac Twoje fotki SR-71 jedno mnie zastanawia - czy to faktycznie jest skala 1:144 ? Mam wrazenie ze model jest stanowczo za maly... mozesz to sprawdzic ? Pozdr. Pawel Edytowane 5 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Zdaje mi się że w Star Wars Episode 1 królowa Amidala miała taki statek Ja się raczej nie myle , oglądałem tą częś około 100 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 Witam! Chyba namierzyłem głównego sprzedawcę: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2842372&gr_id=1061&order=p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 21 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2007 Mam wrazenie ze model jest stanowczo za maly... mozesz to sprawdzic ? Wprawdzie z matmy zawsze tuman byłem, ale wyliczyłem, że skala to około 1:290. Możliwe że 1:288 czyli dwa razy mniejszy niż podane na pudełku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi