Daz Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Witam wszystkich. Zazwyczaj składam śmigłowce, ale nabrałem ochotę na coś innego i padło na Subaru Impreze Wrx Sti modle 2010. w skali 1:24 Mam zamiar zrobić ją trochę inaczej niż standard bo w wersji TopTog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabbit666 Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Witaj, działaj, chętnie przyjrzę się budowie tego lanosa Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daz Posted March 9, 2014 Author Share Posted March 9, 2014 Pierwszy rzut to koła. Musze jeszcze je dopracować, bo ciężko usunąć tą nadlewkę z gumy na środku bieżnika. Może ktoś ma jakiś dobry szybki patent?? Bo jak wycinam ostrym skalpelem ro razem z bieżnikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarny1986tychy Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Musisz "Palić gumę" na papierze ściernym Powodzenia w budowie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daz Posted March 9, 2014 Author Share Posted March 9, 2014 Musisz "Palić gumę" na papierze ściernym Powodzenia w budowie! Tak też myślałem, bo próbowałem na ogniem lekko wypalić, ostrym skalpelem, i nic. Spróbuje z tym papierem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daz Posted March 9, 2014 Author Share Posted March 9, 2014 Fotel kierowcy. Ta wersja ma boki obszywane czarną skórą, ale dość twardą ( to nie mercedes S klasa) więc jest taka pół-matowa, satynowa, a środek to szara alcantara, która jak wiadomo w zależności jak się na niej włosy ułożą ma ciemniejsze i jaśniejsze odcienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted March 9, 2014 Super Moderator Share Posted March 9, 2014 Może ktoś ma jakiś dobry szybki patent?? Bo jak wycinam ostrym skalpelem ro razem z bieżnikiem. "Zamrozić gumę" Włóż ją na kilka godzin do zamrażarki i wtedy ścieraj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabbit666 Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Ja osobiście robiłem tak: na śrubę nakładałem podkładkę, potem oponę, a na to jeszcze podkładkę, nakrętkę, całość w wiertarkę i na wolnych obrotach na papierku jeździłem Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daz Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Wzorując się na oryginale pora na front Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts