Solo Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Kiedyś trafiłem w jakimś sklepie na takie sprytne formy, w postaci blaszek z otworami o odpowiednich kształtach i w różnych rozmiarach. Robienie takich światełek polegało na przeciskaniu przez dany otwór rozgrzanego przezroczystego plastiku i w ten sposób formowało się odpowiedni kształt "światełka". Sęk w tym, że nie mogę nigdzie tego znaleźć (widziałem to w jakimś sklepie niedawno, kilka miesięcy temu). Czy ktoś wie jak to się nazywa i gdzie to ewentualnie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 To jest czasami na krawędzi blaszek Eduarda. W paru zestawach to miałem. Osobno do kupienia nigdzie nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 Eduard sprzedaje takie formy o odpowiednim kształcie, na których nanosi się kropelkę kleju, która po zaschnięciu wygląda jak takie światełko. Ale mi chodzi o formy do tworzenia tych światełek z plastiku, na pewno to nie był formy Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Nie prościej i taniej zrobić to samemu.Jeśli są krągłe to spoko z innymi może być zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 To o czym mówisz w pierwszym poście mam na blachach Eduarda na krawędzi ramek. A z tym klejem to nie wiem o co chodzi, pierwsze słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 Ok, już tłumaczę. To czego szukałem, to szablony Haulera: http://www.hauler.cz/e-shop/hqt-tools-17/templates-for-position-lights-all-scales-756 Natomiast to Eduarda, to jest to: http://www.eduard.com/store/out/media/00022.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 No te Haulera to to samo co na blaszkach Eduarda zalinkowane przeze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Marca 2014 Autor Share Napisano 11 Marca 2014 Zupełnie nie to samo, bo więcej rozmiarów i w sumie dwa kształty światełek do wykonania. Zamówiłem dzisiaj, jak przyjdzie to zobaczę ile to warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi