RH Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Jeżeli koledzy pozwolą to wstawię jeszcze jeden warsztacik z produkcji . Tym razem moja ulubiona seria "sreberek z lat 20-tych i 30-tych A mianowicie dwupłatowy myśliwiec brytyjski Bristol Bulldog z zacnej firmy Silver Wings (czyli zywica + blaszki ) w skali 1:32 Na dobry początek fotki kadłuba z malowankiem wnętrza w kolorze Slate Grey oraz sklejona i pomalowana "klatka" Jeszcze fotka z przymiarka kratownicy do kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 UF ! "klatka " skończona Jak umiałem to tak zrobiłem Zamykam ten temat i dalej brnę do przodu . Teraz czas na jednostkę napędową ,czyli silnik Bristol Jupiter VII F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 "gwiazdka " sklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Silnik gotowy! Żeby nie bylo że pokazuje ten sam silnik co przy Gamecocku fotka z parką jednostek napędowych I jeszcze kadłubik z wstępnym podkladzikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Piekny motorek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Modelik Bulldoga dostał skrzydełka i podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 ..Przymiarka silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Jako że prace pomału zbliżają się do momentu gdy będę nakładać kalki ,postanowiłem im się przyjrzeć . I tu niestety spotkało mnie rozczarowanie ,gdyż kolory na kokardach ,są nie za bardzo podobne do tego co powinno być. Postanowiłem że zostaną pomalowane zgodnie z prawdą .przy użyciu masek . To samo zresztą tyczy się oznaczeń dywizjonowych (kwadraty kolorowe ) Problem jest tylko taki że na modelach malowanych metalizerami raczej trudno jest malować wielosegmentowe znaki ,a to z racji tego że można przez nieuwagę zerwać kolor ze znaku zdejmując maski. Postanowiłem podejść do tego tematu po żydowsku (czyli od lewej strony lub jak kto woli od tylu ) czyli na początek malowane na podkładzie kokardy i inne badziewie ,a po zamaskowaniu znaków dopiero zasadniczy kolor ,czyli sreberko na fotce widać pierwszy etap czyli kokardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Kadłub przygotowany do zasadniczego malowania Górne skrzydło sklejone do kupy ,oczywiście nie obyło się bez szpachli ,ale tylko w ilości kosmetycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Modelik po"srebrzeniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Postanowiłem że będą to już ostatnie fotki w tym dziale . Jeszcze tylko drobiazgi ,górne skrzydło ,naciągi i Bulldog "poleci " do działu -galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi