GRUMCAJS Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Witam chciał bym się pochwalić Moim pierwszym sklejonym samolotem w życiu jest to Revell model-set . Jest to Amerykaniec Thunderbolt p47m używany przez 56 gupe pościgową . Bardzo fajnie mi się go sklejało gorzej z malowaniem ;/ . Muszę kupić aerograf oraz dobre pędzle i farby . Po pomalowaniu psiknąłem go lakierem bezbarwnym uniwersalnym w spreyu i chyba nie dobrze zrobiłem . Sami oceńcie Krytyka mile widziana .Jestem amatorem i jest to początek mojej przygody z modelarstwem Fotki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Witaj! Psikając lakierem bezbarwnym popełniłeś jeden fatalny błąd - nie zamaskowałeś wcześniej owiewki - efekt jest taki że zmatowiała :( Przejście kolorów niebieski-srebrny jest momentami nieregularne (znaczy się nie jest linią prostą) - szczególnie na skrzydle, tam widać chyba niepokryty farbą plastik. No i kalkomanie ci się w kilki miejscach uszkodziły. Zacna podstawka Każdy następny model będzie lepszy - czego tobie i sobie życzę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Czesć No kiepsko to wyszło z owiewką ;/ W następnym modelu będę już wiedział aby zakleić ;) Z robieniem linii prostej na razie mam problem .Muszę kupić cienkie pędzle i trenować aż będzie mi wychodzić . Z podstawką poszło najprościej hehe . Teraz czeka mnie P51-d MUSTANG model revell z 1963roku szkoda będzie go zniszczyć Dzięki za rady pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Z robieniem linii prostej na razie mam problem .Muszę kupić cienkie pędzle i trenować aż będzie mi wychodzić . Za 15 zł dostaniesz taśmę maskującą Tamyi. Tylko powpychaj ją igłą w linie podziału, bo się będzie farba rozlewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Jutro jade po potrzebne mi przybory do malowania . Następny model będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Fajna podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi