slamacek Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Panowie, Hasegawa zapowiada FW190 A-5 w 1/48, który był testowany w 1943 roku przez inżynierów Kawasaki i wojskowych oczywiście Wersja Limited Edition czyli zapewne przepak standardowego A-5, a w związku z tym mam pytanie do znających się na rzeczy – czy bliższa oryginału ta A-5 czy może lepiej wybrać Eduarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2014 wygląda na to, że nikt nic nie wie – więc zamówiłem tę foczkę z Hasegawy, przyjdzie pewnie w czerwcu, to in-boxa zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 zamówiłem tę foczkę z Hasegawy, przyjdzie pewnie w czerwcu, to in-boxa zrobię Hmmm, zastanawia mnie sens tej operacji. Wątpię aby wypraski się czymkolwiek różniły od innych edycji Fw-190 Hasegawy. Z tego co wiem, to w 1/48 są inne lepsze i tańsze zestawy Foki, a dołożenie kalkomanii z Hinomaru we własnym zakresie to żaden problem przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2014 Chciałem się dowiedzieć, jakie zestawy w 1/48 koledzy polecają, bo Niemcy to zupełnie nie moja bajka... Nikt nie podpowiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Witajcie. Hasegawa, to bardzo dobry wybór. To jeden z najlepszych modeli dłuższych - krótkich Wurgerów, Zgodność wymiarów i kształtu. Minus to brak np nitów. Jak dla kogo, dla mnie niewielki. Eduard jest trochę lepszy w detalach, ale jego statecznik pionowy to masakra. Banny po części ma rację, ale chodzi mi o cenę. Nie wiem ile zapłaciłeś za ten model, ale edycje z białym paskiem na okładce pudełka nie należą do tanich. Podejrzewam, że na znanym portalu aukcyjnym można te A-5ke z Haski wyrwać taniej, a Hinomaru byś sobie domalował, choćby z maski ( lepszy niż kalka ) Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Hamilkar dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, właśnie na coś takiego czekałem. A koszt – w sumie powininem zmieścić się w 130 złociszach, czyli niespecjalnie drogo, a dla mnie kwota do zaakceptowania. Znając życie – hinomaru i tak będą z aerografu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Hamilkar dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, właśnie na coś takiego czekałem. A koszt – w sumie powininem zmieścić się w 130 złociszach, czyli niespecjalnie drogo, a dla mnie kwota do zaakceptowania. Znając życie – hinomaru i tak będą z aerografu Witaj. 130 to za dużo, po co przepłacać. Tu masz bardzo dobrą cenę na ten model, na prawdę dobrą. : viewtopic.php?f=59&t=42325 Kupowałem u Kolegi Marka i polecam. 90 już z przesyłką, to bardzo, bardzo dobra cena, jak chcesz Hinomaru malować. Zostanie Ci na maski i np na Zooma z Edka. Ja mogę dać Ci kalkę Hinomaru. Została mi z kilku modeli japońców, w zamian chętnie przyjmę kalkę z tego modelu Marka. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 dzięki – u Marka też już kupowałem, ale chyba tym razem zostanę przy zamówionym modelu. Pewnie gdybym wcześniej Twoją wiadomość otrzymał, to tak by się skonczyło, teraz jakoś tak nabralem ochoty na to limitowane dupełko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 dzięki – u Marka też już kupowałem, ale chyba tym razem zostanę przy zamówionym modelu. Pewnie gdybym wcześniej Twoją wiadomość otrzymał, to tak by się skonczyło, teraz jakoś tak nabralem ochoty na to limitowane dupełko ;) Witaj. Jak uważasz, ja kalki Hinomaru, dla Ciebie mam, a i jakieś japońskie napisy się znajdą. Za 40 zł - Zoom Edka. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 no to w sumie tragedii nie ma – za model z przesyłką zapłaciłem 109 zł. Teraz oczekiwanie na przyjście Pana Listonosza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi