maestro Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Witajcie! Powoli acz nieubłaganie zbliżam się do malowania mojego StuGa. A że chcę by wyszedł zacnie (mimo malowania pędzlem) to mam do Was pytanie. Otóż chcę uzyskać jak najlepszą jakość powłoki malarskiej i zastanawia mnie jedna kwestia: czy gdyby rozcieńczał farbę tak mocno by kładzione warstwy były prawie transparentne i położył tych warstw 5-7 by pokryć to czy będzie to już przegięcie? A więc: Czy zbytnie rozcieńczenie farby masz skutki uboczne? Obawiam się, że farba zacznie zachowywać się jak wash i wypełniać wbłębne linie zalewając je. Ktoś próbował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Skutek uboczny jaki grozi (w przypadku malowania akrylami kiedyś się na tym przejechałem) to nierówne rozmieszanie farby. Co prowadzi do nierównego pokrycia, trudnego do zniwelowania kolejnymi warstwami. Tak więc trzeba się szczególnie przyłożyć do rozmieszania farby i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi