fredrs6 Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Model Mi-8 zrobiony tydzień temu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Co do obu Twoich modeli. Pracuj nad detalami (tu dysze wylotowe silników, malowanie piast kół w podwoziu), kalki dobieraj poprawnie, wybór na rynku jest - nawet możesz na czystym arkuszu kalkomanii drukować sam w domu, przed kalkomaniami maluj model albo lakierem błyszczącym albo sidoluxem do PCV, a p nałożeniu kalkomanii matowym - wtedy kalki nie będą się błyszczeć. Widać, ze się starasz, modele pomalowane są względnie dokładnie, ale przed malowaniem trzeba się tęgo nagimnastykować przy szpachlowaniu i szlifowaniu połączeń, żeby takie rzeczy jak na łączeniu osłon układu napędowego z kadłubem i belką ogonową nie wyłaziły przez farbę. Pracuj i będzie dobrze. A krytyka nie jest po to, żeby kogoś zmieszać z błotem, tylko żeby pomóc. Tak sobie my ślę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredrs6 Posted April 16, 2014 Author Share Posted April 16, 2014 Lubię sklejać i robię to nie wzorując się na prawdziwych. Oznaczenia i malowanie robię tak jak mi się podoba... OK? A zignorować to mogę jedynie Ciebie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Ups.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faarisuman Posted December 24, 2014 Share Posted December 24, 2014 Czy można poznać źródło kalkomanii. Projekt i druk własny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts