slusar Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Witam! Chciałbym zaprezentować mój najnowszy ulepek, czyli Harriera AV-8B w nikczemnej skali 1:144 produkcji firmy Revell. Zdecydowałem się na barwy Hiszpańskiej Marynarki Wojennej. Jakiś czas temu na forum pojawiło się kilka pięknych produkcji w tej skali i właśnie to mnie zainspirowało. Z założenia model miał być odskocznią od skali 1:72, której, w moim przypadku, towarzyszy wertowanie setek zdjęć i stron internetowych. Chciałem po prostu kupić sobie model i zbudować go wzorując się wyłącznie na instrukcji producenta, jak za dawnych lat . Tak też się stało, jednak z małym wyjątkiem. Raził mnie brak jakiegokolwiek uzbrojenia powietrze-ziemia. Dlatego postanowiłem wykonać we własnym zakresie pociski AGM-65 Maverick w wersji TV-guided (zielone). Zaznaczam od razu, że nie wiem, czy Hiszpanie ich używali, więc merytorycznie może być tutaj błąd. Sam model sklejało się bardzo dobrze i muszę przyznać, że świetnie się przy nim ubawiłem. Osobiście nie jestem zadowolony jedynie z oszklenia, które wyszło słabo. Z drugiej strony, przetestowałem patent na "pasek" na środku owiewki i chyba wyszło nieźle. Malowanie jak zwykle pędzlem farbami Pactra. Cieniowanie również moją ulubioną oldskulową metodą - grafitem z ołówka. Do modelu dorobiłem małą prostą podstawkę. Użyłem kawałka kartonu i materiałów marki Polak. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Podoba mi się ten maluszek, jedynie zrobiłbym troszkę mocniejszy wash zeby podkreślić panele.Ale ogolnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Najlepsza fotka to ta: na banknocie. I mnie, od jakiegoś czasu nosi aby sobie kupić jakieś maleństwo w tej skali, i ot tak sobie skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Najlepsza fotka to ta: na banknocie. I mnie, od jakiegoś czasu nosi aby sobie kupić jakieś maleństwo w tej skali, i ot tak sobie skleić. Polecam, naprawdę warto skleić coś czasem dla czystej przyjemności. Mi chodzi po głowie ulepienie kilku modeli z serii Micro Wings Revell'a (II w.ś.). Zastanawiam się tylko, czy mają jakąś wartość merytoryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi