Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem zupełnym nowicjuszem, zrobiłem do tej pory 3 samoloty i teraz kończę czołg. Tak jak w temacie mam pytanie jak porobić zacieki na czołgu w zimowym kamuflażu (gdybym wiedział jak wstawić zdjęcia to bym to zrobił, a tak przy okazji jakby był ktoś tak miły i podrzucił mi temat gdzie jest tutorial bo pewnie jest a ja głupi nie moge znaleźć). Dodam że poprzednie samoloty nie były "upiększane" z prostego względu nie miałem pojęcia jak sie to robi a teraz już poczytałem na temat ale jakoś do zacieków nie moge dojść. Zależy mi żeby to nie był jakiś wyrafinowany szczególnie sposób bo po prostu sobie moge z nim nie poradzić, wiem że są do tego płyny o ile sie nie myle firmy AK ale po prostu brakuje budżetu ze względu na to że jestem w rodzinie jedynym "modelarzem" (mam 16 lat) i no nie mam zbyt dużo środków

Z góry dzięki wszystkim za pomoc, na wszelkie pytania odpowiem

Napisano

oba tutoriale do zacieków pierwszy do samolotu drugi do czołgu oba są po angielsku ale jeśli masz 16 lat to spokojnie sobie poradzisz ja jestem młodszy i daje rade

• 1 month later...
Napisano

oba tutoriale do zacieków pierwszy do samolotu drugi do czołgu oba są po angielsku ale jeśli masz 16 lat to spokojnie sobie poradzisz ja jestem młodszy i daje rade

Ja uczyłem się na filmikach qdc. Oglądam na bierząco

Napisano

Przecież ten KW-2 to jest straszny kasztan. Naprawdę czegokolwiek nauczyliście się na takim poradniku? To, że skleja gąsienice przed malowaniem, to jest najmniejszy problem.

Proszę, poradnik naszego forumowego kolegi:

- płyny AK można zastąpić farbą olejną dla plastyków i benzyną do zapalniczek.