Siudson Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam! Jestem zupełnym nowicjuszem, zrobiłem do tej pory 3 samoloty i teraz kończę czołg. Tak jak w temacie mam pytanie jak porobić zacieki na czołgu w zimowym kamuflażu (gdybym wiedział jak wstawić zdjęcia to bym to zrobił, a tak przy okazji jakby był ktoś tak miły i podrzucił mi temat gdzie jest tutorial bo pewnie jest a ja głupi nie moge znaleźć). Dodam że poprzednie samoloty nie były "upiększane" z prostego względu nie miałem pojęcia jak sie to robi a teraz już poczytałem na temat ale jakoś do zacieków nie moge dojść. Zależy mi żeby to nie był jakiś wyrafinowany szczególnie sposób bo po prostu sobie moge z nim nie poradzić, wiem że są do tego płyny o ile sie nie myle firmy AK ale po prostu brakuje budżetu ze względu na to że jestem w rodzinie jedynym "modelarzem" (mam 16 lat) i no nie mam zbyt dużo środków Z góry dzięki wszystkim za pomoc, na wszelkie pytania odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elextronoid Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 oba tutoriale do zacieków pierwszy do samolotu drugi do czołgu oba są po angielsku ale jeśli masz 16 lat to spokojnie sobie poradzisz ja jestem młodszy i daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siudson Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Dzięki wielkie nie mam problemu z angielskim ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 oba tutoriale do zacieków pierwszy do samolotu drugi do czołgu oba są po angielsku ale jeśli masz 16 lat to spokojnie sobie poradzisz ja jestem młodszy i daje rade Ja uczyłem się na filmikach qdc. Oglądam na bierząco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Modele robi fajne, ale maluje sklejone z gąskami...jak dla mnie błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Przecież ten KW-2 to jest straszny kasztan. Naprawdę czegokolwiek nauczyliście się na takim poradniku? To, że skleja gąsienice przed malowaniem, to jest najmniejszy problem. Proszę, poradnik naszego forumowego kolegi: - płyny AK można zastąpić farbą olejną dla plastyków i benzyną do zapalniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi