MichalZ Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Witam, dziś zaczynam warsztat modelu Bismarck-a w skali 1:350 ,firmy Tamiya, jest to mój pierwszy model tego typu, do tej pory zajmowałem się tylko pancerką (1:35) , figurami (1:35) i lotnictwem (1:32), mam w planach wykonanie tego modelu wraz z zestawami metalowymi i innymi dodatkami..... i tu pojawia się pierwsze pytanie ,czy istnieją jeszcze jakieś zestawy które mogły by podnieść walor tego modelu , zamówiony mam zestaw Eduard 53002 ,który dedykowany jest do tego ..ale czy jest coś jeszcze,czy np:. można wymienić armaty , jakieś zestawy by do tego pasowały? ;) Otwarty jestem na wszystkie sugestie,gdyż w modelarstwie okrętowym mam zerowe doświadczenie ;) na razie lepie podstawke ,usuwam drobne nadlewki itp:. Całość wygląda tak , Myślę że jakaś większa aktualizacja nastąpi w granicach wtorku ,środy ( w tych dniach powinienem otrzymać już metale) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Czesc Witam kolejnego bismarckowca. Mozesz zajrzec do mojego watku. W chwili obecnej mam ograniczony czas jezeli chodzi o sklejanie. Z dodatkow to jest kilka mozliwosci. Sa drewniane poklady, zestaw pokladow dla nadbudowek od WEM, zestaw kalek od begemota, ogromny zestaw Lionroar (ten dedykowany jest do modelu Revella ale mozna go zaadoptowac, mozesz pokombinowac kupic drabinki drzwi wlazy relingi osobno postrugac co nie co sam. Mozliwisci jest kilka wszystko zalezy jak duzo chcesz wydac i jak duzo pracy w niego wlozyc. Jakie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi