Marudek Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 Hej! Od jakiegos czasu kombinowalem z czego zrobic drut anteny w moim modelu Ju 52/3m. Wiem, ze duzo jest pomyslow, ale tego co wymyslilem jecze nie bylo Metody znane dotychczas to: 1) rozciaganie wypraski nad plomieniem (trudno uzyskac jednakowa grubosc na calej dlugosci) 2) zylka wedkarska (nawet najciensze moga okazac sie za grube) 3) nic z ponczoch (tylko jak wydlubac pojedyncza nic/wykrasc zonie ponczoche? ) I w koncu eureka, wpadlem na ten pomysl wczoraj wieczorem, przetestowalem i jestem bardzo zadowolony z efektu. Jak znajde kosc pamieci z poprzednimi zdjeciami z budowy Ciotki Ju, to zalorze relacje i dorzuce tez to wczorajsze (z antena). Do rzeczy: 4) rozwarstwilem nic dentystyczna. Pojedyncze wlokno jest bardzo cienkie i dosc mocne by dalo sie zamontowac na modelu. Zrobilem wash i jest bomba! P.S. Zdjecia juz wkrotce. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 A szczoteczka do zębów się nada?? A włókno tej nici to z czego jest zrobione? Chodzi mi o materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 11 Października 2007 Autor Share Napisano 11 Października 2007 Szczoteczka to raczej odpada, antena ktora zrobilem ma jakies 150mm i jest rozciagnieta miedzy statecznikiem pionowym, a masztem antenowym w okolicy kabiny pilotow. Szczoteczki nie maja chyba tak dlugiego wlosia . Poza tym grubosc wlosia w szczoteczce do zebow jest chyba 5 razy wieksza od grubosci jednego wlokna z nici dentystycznej. Dokladnie nie wiem z czego jest zrobione wlokno nici dentystycznej. Na pewno jest to splot jakichs wlokien syntetycznych. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 Ale jakby tak szczoteczkę roźciągnąc ... sorki za głupotę nie mogłem sie powstrzymać... Czytałem gdzieś że ktoś używa włosów swojej żony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 Marudek oj ja żartowałem z tą szczoteczką, taki żart dentystyczny w temacie:P A nić chirurgiczna? Ponoć kiedyś używali nylonowych, bardzo cienkich i mocnych? To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 11 Października 2007 Autor Share Napisano 11 Października 2007 Nie wiem jeszcze nigdy mnie nie zszywali. Nigdy tez nie widzialem nici chirurgicznej na zywo/z bliska. Ale jak bym mial pare metrow to na pewno znalazlbym dla niej zastosowanie gzdzies w moim warsztacie Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 Marudek, a zamów sobie:) Sam też na oczy takich nie widziałem, może to jest coś podobnego do nylonówki? http://edental.pl/sklep/AKCESORIA/Nici_chirurgiczne_Amifil/c442/p12430/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi