Darth_hobbit Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Tak wygląda samo popiersie w stanie surowym. Najbardziej zastanawia mnie kolor rogów. Pierwotnie myślałem o brązowym, ale skoro planuję kapliczkę poświęconą bogini płodności - Faunie to może ozłocić te rogi ? Tak wygląda kapliczka. Wykorzystuję w niej wykałaczki o fajnym kształcie, podstawkę z korka i sam korek, drewnianą podstawkę i kamień znaleziony podczas spaceru z psem (chociaż w takiej pogodzie to nie spacer). 3 godziny kombinowałem jak zrobić wspomnianą podstawką. Natchnienie przyszło podczas deszczowo-wietrznego spaceru. Teraz pytanie do społeczności modelarskiej: jak przykleić ten kamień do podstawki (korka w sumie). Myślałem o poxipolu lub poxilinie. To dobry pomysł ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TerraIncognita Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Witam. Bardzo ciekawe to popiersie - posiada świetny detal. Podaj nazwę producenta jeśli możesz. Jeśli mogę coś doradzić, to kleiłbym na zwykły silikon bezbarwny, lub jak wolisz na Poxipol, tylko ten przezroczysty. Silikon jest tańszy. A co do podstawki to ten korek jest nieszczególny, słabo tu wypadnie. Wykałaczki przywodzą mi na myśl Chiny, a figurka kojarzy się z mitologią grecką. Osobiście zostawiłbym samą drewnianą podstawkę w jakimś ciemnym kolorze. Jeśli użyjesz kamienia, to skutecznie zasłoni on plecy figurki, a szkoda. Tak zrobił bym ja, ale to Ty jesteś tu majster - to Twój cyrk. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth_hobbit Posted May 16, 2014 Author Share Posted May 16, 2014 Eee co do firmy to zakupiłem ją na alledrogo i jest to raczej kopia innej firmy . To co chcę zrobić to kapliczka. Korek jeszcze będzie ozdobiony, a popiersie ustawię tak żeby plecy było widzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth_hobbit Posted May 16, 2014 Author Share Posted May 16, 2014 Podkłady pod poszczególne elementy poszły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth_hobbit Posted May 17, 2014 Author Share Posted May 17, 2014 A oto postęp prac: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts