ireneusz Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 Witam,mam pytanie odnośnie P-40E--- ET601 na którym latał Johny Landers w 1942.Jakiego koloru powinien być spód gdyż Hasegawa podaje Light Gray lub Azure Blue,góra Dark Green i Dark Earth.Jaki kolor na spód? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 To zależy jaką wersję malowania przyjmiesz. W temacie Kittyhawków przejętych przez USAAF daleko jeszcze do wyjaśnienia zagadek. Możliwe są co najmniej trzy scenariusze i każdy ma różne warianty. Czy góra będzie jak podałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz Posted May 19, 2014 Author Share Posted May 19, 2014 Witam,góra będzie tak jak podałem natomiast dół jest problem,przejrzałem sporo materiału i jest różnie.Niejednokrotnie to samo zdjęcie ma różne podpisy,zależy od autora monografii.Chyba pozostanę przy wersji malowania brytyjskiego ze spodem AB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greatgonzo Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 Czyli przyjmujesz wariant: Malowanie afrykańskie przemalowane przed wysyłką do Australii. Ustawiłbym je pod koniec listy prawdopodobieństwa, ale błędności nie dowiedzie chyba nikt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts