ireneusz Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Witam,mam pytanie odnośnie P-40E--- ET601 na którym latał Johny Landers w 1942.Jakiego koloru powinien być spód gdyż Hasegawa podaje Light Gray lub Azure Blue,góra Dark Green i Dark Earth.Jaki kolor na spód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 To zależy jaką wersję malowania przyjmiesz. W temacie Kittyhawków przejętych przez USAAF daleko jeszcze do wyjaśnienia zagadek. Możliwe są co najmniej trzy scenariusze i każdy ma różne warianty. Czy góra będzie jak podałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Witam,góra będzie tak jak podałem natomiast dół jest problem,przejrzałem sporo materiału i jest różnie.Niejednokrotnie to samo zdjęcie ma różne podpisy,zależy od autora monografii.Chyba pozostanę przy wersji malowania brytyjskiego ze spodem AB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Czyli przyjmujesz wariant: Malowanie afrykańskie przemalowane przed wysyłką do Australii. Ustawiłbym je pod koniec listy prawdopodobieństwa, ale błędności nie dowiedzie chyba nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi