spiton Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Trochę przerobiłem ten samolocik, a właściwie projekt. 1. Uzbrojenie z 4 działek MK 108 zamieniłem na dwa działka MK 103 w skrzydłach. To dosyć istotna zmiana. Piloci kometów narzekali, iż znaczna prędkość i mały zasięg działek MK108 bardzo zmniejsza czas potrzebny na strzelanie i celowanie. Zastosowanie działek KM 103 mogłoby ten czas podwoić.A strzelanie to najistotniejszy moment lotu myśliwca. W sumie to jego kwintesencja. Dlatego jako "plastikowy konstruktor" preferuje działka MK 103. 2. Zmieniłem obrys płatów i stateczników. Oryginalny po prostu mi sie nie podobał. 3. Przerobiłem kadłub. Jest w nim teraz miejsce na w miarę wygodna kabinę, i więcej paliwa. 4. Kamuflaż jest taki sam na spodzie i wierzchu. Oraz domalowana jest fałszywa kabina. Jestem zwolennikiem takiego malowania ,-)) 5. Dodałem zapasowe zbiorniki paliwa. Zakładam, ze samolot może być wykorzystywany jako szybko nabierający wysokości myśliwiec przechwytujący(bez dodatkowych zbiorników) albo jak klasyczny myśliwiec, , który silnik rakietowy wykorzystywał by nie do nabierania wysokości, tylko jako super dopalacz w trudnych momentach. I w takiej konfiguracji dodatkowe zbiorniki paliwa były by niezbędne. warsztat jest tu : viewtopic.php?f=86&t=43621 I na koniec jeszcze go domaziałem trochę ,-)) Edytowane 31 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Proszę o mała cierpliwość. Zaraz wyjaśnię sprawę z fotosikiem. Proszę tego nie usuwać, bo nie będzie mi się chciało ponownie wklejać kodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Bardzo ładna zabawka:) Jak żywy:) Gratuluję fantazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Faszystowski Vampire. Lubię te Twoje wynalazki Spiton. Raz, że fajnie, z pomysłem zrobione, a dwa, że widać w tym radochę z tworzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi