temir 2 Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Witam! Model wykonałem praktycznie prosto z pudła, wymieniłem tylko parę uchwytów z plastikowych na druciane,wywierciłem otwory ulgowe w kołach i pocieniłem ścianki zewnętrznych zbiorników paliwa.Jedyny dodatek jaki użyłem do waloryzacji to lina holownicza z Eureki XXL-dołączona przez producenta jakoś mi nie podeszła.Widoczne elementy fototrawione pochodzą z zestawu. Po sklejeniu modelu przystąpiłem do malowania.Stosuję różne farby akrylowe nanoszone aerografem-tutaj były to głównie Tamiya i Vallejo. Na początek trochę cieniowań: Następnie nałożyłem jako podstawowy kolor oliwkowy na górną część modelu a na dolną ziemisty.I tu kicha :brak zdjęć z tego etapu bateryjka w aparaciku akurat musiała się rozładować Dalej przyszedł kolor biały nałożony tylko miejscami-pojazd miał nosić resztki zimowego kamuflażu mocno już wytartego. Na obrazkach widać że po tym zabiegu można już zacząć ogólne brudzenia,przecierania itp.: Potem już tylko założyć gąsienice-w wypadku modeli T-34 i im pochodnych Dragonowe gumy średnio się sprawdzają:specyficzne ogniwa i grubość materiału sprawiają że ich łączenie i ułożenie mogą lekko wnerwić .W wypadku modelu SU-100 długość gąsienic jest niemal na styk tzn.nie pozwalają na uzyskanie zbytniego ich zwisu na kołach.Teraz nałożyłem naklejki-te z napisem-od strony występu wieżyczki dowódcy należy rozciąć żeby móc je prawidłowo rozmieści i dalej poszło już gładko: syfienie na całego z użyciem tamiya weathering set A i B,błotka z farb artystycznych akrylowych zmieszanych z piaskiem do piaskarki 100 mikr.,akryli Vallejo i trochę Humbroli na zacieki itp.I wreszcie finał: Pojazd w malowaniu z okresu walk na Węgrzech,początek 1945. Mile widziane wszelkie uwagi i komentarze! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 mistrzowski modelik- wygląda jak w 1/35, a jest w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Moja skala :-)) BARDZO realistyczny. Nie mam uwag. Mogę jedynie powiedzieć: Gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Najlepsze jest to że Dragon pomniejszył wersje 1:35 do 1:72 bez żadnych uproszczeń bardzo fajny. Niedługo ten model w 35' będzie MÓJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Modelik Super, mam go też składałem go ze trzy godziny i tylko malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 14 Października 2007 Share Napisano 14 Października 2007 Model Pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Bardzo ładny, gratulacje . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Ładna rzecz! Ciężko uwierzyć że to 72. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 15 Października 2007 Share Napisano 15 Października 2007 Ładny model. Pozwolisz że wykorzystam jedną fotkę do gry Hearts of Iron 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 15 Października 2007 Autor Share Napisano 15 Października 2007 Ładny model. Pozwolisz że wykorzystam jedną fotkę do gry Hearts of Iron 2? Witam! Oczywiście! Cała przyjemność po mojej stronie! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunspot Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi