Darth_hobbit Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Taka inspiracja co zrobić z moim Bf-109G z Academy. Będzie to tak od góry pomaluję go Desert Yellow,a od spodu RLM 76. Dodam też charakterystyczne żółte pasy pod osłoną silnika oraz na końcówkach skrzydeł. Samolot też dostanie zbiornik paliwa - lub tylko jego podwieszenie - oraz te działka pod kadłubem. Potem położę znaki Luftwaffe - czarne krzyże (kadłub oraz skrzydła) oraz swastykę na ogonie. Do tego wykorzystam kalki z Academy i swastyki Techmodu. Znaki Luftwaffe następnie zamaluję na żółto - górna powierzchnia skrzydeł i kadłub żółty pas, dolna powierzchnia NG. Swastyka albo przekreślona lub zamalowano OD. Co na to powiecie ? Po części mój pomysł wziął się stąd, że malowanie białego koloru z pędzla to masakra, a po drugie za dużo jest Bf-109 w tradycyjnym garniturze Luftwaffe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 Prezentacja zestawu, którego użyję do budowy Bf-109 w rękach USA czyli in-box. Użyję większości elementów i kilku kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2014 Wieści z frontu modelarskiego na dziś : 1. Pyrtum pyrtum złośliwy chochlik zarąbał mi mini-wiertło. Normalnie przepadło na amen, Nigdzie go nie ma w nawet w pudłach z modelami. Dobrze chociaż, że mam iglaka w swoich pilnikach to mogę dziurki nimi wiercić. 2. Kadłub 109tki już zamknięty. Za wiele i tak nie widać więc nie ma co się nad nim rozczulać. Teraz połówki zacieśniają więź przy pomocy taśmy Tamki. Sekcja ogonowa czeka w ramkach. 3. Skrzydła też są zespolone i pielęgnują swoją więź. Iglakiem wywierciłem potrzebne mi otworki. Wieść powiązana z modelarstwem. Zdecydowanie wolę Spitfire jako samolot - piwo mi tylko zaszkodziło. Zdjęcia jutro lub w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2014 Dobra dziś 4 zdjęcia z prac nad Bf-109G, Łączenie kadłub-skrzydło wymaga szpachli, jak również odrobina przeszlifowanie kadłuba na łączeniu jest potrzebna. Skrzydła są włożone na sucho. trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Powodzenia ! będę zaglądał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Główna bryła Bf-109G zasadniczo gotowa. Teraz szpachla i szlifierka. Cóż kilka modeli Academy z jakimi miałem styczność była lepiej spasowana. Ogólnie to dramatu nie ma więc trzeba poprawić to i owo. Najbardziej razi szpara skrzydło-kadłub oraz nos maszyny zupełnie jakby nie można odlać tego jako część wspólna, a nie osobna Tak więc trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Szpachla i jedziesz ;) Jak chcesz teraz pomalować kokpit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Szpachla i jedziesz ;) Jak chcesz teraz pomalować kokpit ? spokojnie z tą szpachlą.... Już nie raz przestrzegałem aby nie szpachlować na gładko kadłub-skrzydło, gdyż w każdym samolocie występuje w tym miejscu owiewka tego połączenia, dlatego linie podziału powinny zostać zachowane..... Proponuję zatem boczne uzupełnienie szczeliny i ścisłe dopasowanie płata do kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi