KrzychuP Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Czołem ,ostatnio nabyłem w dziale "Giełda"taki oto model: rzekłbym spełnienie marzeń.Model pochodzi z 2001 roku i podobno jest to jakiś przepak Monogramu ,lub Promodelu ,lub Hasegawy ostatecznej wersji nie ustaliłem.Zestaw sklłada się z 4 ramek z srebrnego plastiku(żenujące swoją drogą),jednej z elementami przeźroczystymi ,instrukcji i kalkomanii dla dwóch wersji malowania:USA i Dania ,oba srebrne. W zasadzie jestem bardziej pancerny niż lotniczy i nie miałem okazji robić nic w "sreberku" z premedytacją postanowiłem wspomóc się wiedzą Kolegów i założyć warsztat.Na dzień dobry skromny in-box: Detale ostre i wyraźne co prawda model ma słabsze momenty ,ale nić z czym nie dałbym sobie rady : Wanna kabiny wyraźna i szczegółowa: komora podwozia przedniego ja i również wlot powietrza wygląda bardzo dobrze: tablica przyrządów i drążek sterowy(chyba to jest drążek ) ciekawe jak ja to pomaluję. szkiełko trochę grube ale przejrzyste,zawiera również światła pozycyjne i inne nie znanego pochodzenia: Klapy i sloty można wykonać jako otwarte podobnie hamulce aerodynamiczne: Golenie podwozia wyglądają super ,mają nawet odlane przewody hydrauliczne(bez szwowo ): no i jeden ze słabszych momentów-jedna z klap ze znakiem Revella: skrzydła i wnęki zwyczajowe: ...to tyle warsztat ruszy jak przyjdą blachy i być może kalki. Teraz zestaw pytań do Kolegów: 1.Kolor główny to Alumnium Plate? Który najlepszy? Myślałem o MM lub polskich gunziakach. 2.Czym różni się wersja D1 od D5 jeśli to tylko kabina to spoko jak coś więcej to poproszę o info. Pozdrawiam. P.S jeśli moderator uzna że warto przenieść in-boxa do odpowiedniego działu to śmiało,śmiało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Zaglądaj,zaglądaj. Ja na chwilę bo znudziło mnie pancerne zoo,teraz będzie zoo w lotniczym ,pies,orzeł nawet pantera no i kot Tom,ale najpierw coś bo bez tego warsztatu nie ruszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ale się miesza w działach - lotniczy idą do pancerki i odwrotnie. Muszę sobie dodać do obserwowanych. P. S. Niedługo też wpadnę z warsztatem, ale z nieco innym założeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Października 2014 Autor Share Napisano 3 Października 2014 Korzystając z wolnego od pracy posklejałem "psiaka"do jako takiej kupy: teraz widzę że trzeba poprawić malowanie fotela farba "zlazła"w sumie nie wiem kedy. odtwarzam też powoli linie podziału. ogólnie zgrabna sylwetka.W sumie to wszystko ,jeszcze trzeba dodać coś do "pancernego". Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi