fliper_nx Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Przedstawiam Wam mój nowy projekt - "King 33". Przedmiotem tuningu, przeróbek czy jak kto woli "pimp my ride" jest już kultowy Nissan Skyline R33 z kraju kwitnącej wiśni - piękna i tajemnicza Japonia . Samochód prosty jak miecz samuraja, wyrafinowany jak kamasutra, potężny jak wielki mistrz kenjutsu. Jako że wszystko można zmienić , nawet to co jedni uważają za niezmienne inni łamią reguły, tak też postanowiłem poddać modyfikacji kultowe arcydzieło japońskich konstruktorów. Historia modelu narodziła się tuż po zakupie przez jednego z forumowiczów pewnego forum, niestety jegomość nie zmierzył swych sł na swe zamiary, w ten też sposób uszkodził przedni zderzak. Po kilku tygodniach odkupiłem od niego samochód, kładąc go na półeczce w oczekiwaniu na jego kolej. Nastały wakacje, pamiętny wyjazd do Mościszek, pewne modyfikacje wprowadzone, po wakacjach nadszedł czas na poprawki, niestety brak doświadczenia z mojej strony zniszczył wnętrze ów Skyline, wraz z deską rozdzielczą, uchroniły się fotele, i parę detali z wnętrza. W rączki wpadł mi wrak Mercedesa z wyścigów DTM, postanowiłem go pociąć na mniejsze części, a z jego resztek ułożyć sobie puzzle. Pierwsze przymiarki, okazuje się iż kilka detali pasuje, no to w ruch narzędzia, szpachla itp. Po upływie czasu z seryjnego wozu postanowiłem zbudować JDMemowy drift car. Oto kilka zdjęć: Inne fotki z różnych przymiarek [np wersj policyjna]: Oto resztki DTM'a: O ile będę wykonywał cały bk to wykorzystam pomysł Do-luck'a: Model to Nissan Skyline R33 GTR, producent to Fujimi, skala 1:24. Przewidziane zmiany: - nowy zderzak lub cały nowy bk - wnętrze od podstaw z klatka i kubełkami - podwozie [zawieszenie, wydech, wał, koła] - kolor [czarny lub żółty lub biały] - wlot na masce + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 I like it Zapowiada się ciekawa relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 no zobaczymy jak ci to pojdzie mam nadzieje ze zobaczymy cala historie krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Hehehe, wersja policyjna Ciekawie by chyba wyglądał?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Spoko 997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Października 2007 Share Napisano 18 Października 2007 Zapowiada się smakowicie. Zasiadam i czekam na dalszą relację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Października 2007 Autor Share Napisano 20 Października 2007 Dziś dalsza walka z wnętrzem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 Ale żeś nabroił Ale o co chodzi, pzrepraszam? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Października 2007 Autor Share Napisano 20 Października 2007 Tzn bo nie rozumiem ? Pierwsze fotki to boczki w surowej wersji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Października 2007 Share Napisano 20 Października 2007 No teraz lepiej Bo wiedziałem, że to coś z wnętrza, ale mogłeś trochę więcej napisać. Co, po co, na co, i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi