Jump to content

Projekt "King 33"

fliper_nx
 Share

Recommended Posts

182cb8b0f88a894fm.gif

Przedstawiam Wam mój nowy projekt - "King 33". Przedmiotem tuningu, przeróbek czy jak kto woli "pimp my ride" jest już kultowy Nissan Skyline R33 z kraju kwitnącej wiśni - piękna i tajemnicza Japonia . Samochód prosty jak miecz samuraja, wyrafinowany jak kamasutra, potężny jak wielki mistrz kenjutsu. Jako że wszystko można zmienić , nawet to co jedni uważają za niezmienne inni łamią reguły, tak też postanowiłem poddać modyfikacji kultowe arcydzieło japońskich konstruktorów.

Historia modelu narodziła się tuż po zakupie przez jednego z forumowiczów pewnego forum, niestety jegomość nie zmierzył swych sł na swe zamiary, w ten też sposób uszkodził przedni zderzak. Po kilku tygodniach odkupiłem od niego samochód, kładąc go na półeczce w oczekiwaniu na jego kolej. Nastały wakacje, pamiętny wyjazd do Mościszek, pewne modyfikacje wprowadzone, po wakacjach nadszedł czas na poprawki, niestety brak doświadczenia z mojej strony zniszczył wnętrze ów Skyline, wraz z deską rozdzielczą, uchroniły się fotele, i parę detali z wnętrza. W rączki wpadł mi wrak Mercedesa z wyścigów DTM, postanowiłem go pociąć na mniejsze części, a z jego resztek ułożyć sobie puzzle. Pierwsze przymiarki, okazuje się iż kilka detali pasuje, no to w ruch narzędzia, szpachla itp. Po upływie czasu z seryjnego wozu postanowiłem zbudować JDMemowy drift car.

Oto kilka zdjęć:

871629ebffd13970m.jpg

d0909504511f1a46m.jpg

9325761aa0483857m.jpg

d6150365be20c2a0m.jpg

9325761aa0483857m.jpg

Inne fotki z różnych przymiarek [np wersj policyjna]:

6f548adbb8767e83m.jpg

49a693d4cbf4b809m.jpg

95ec0249b922f1ffm.jpg

Oto resztki DTM'a:

a23d2352eaa5d72em.jpg

09a94d00530eb2c7m.jpg

O ile będę wykonywał cały bk to wykorzystam pomysł Do-luck'a:

ebeeee334973e91fm.jpg

d42350c0c9b284dfm.jpg

cbbff69f8fe4b689m.jpg

Model to Nissan Skyline R33 GTR, producent to Fujimi, skala 1:24.

Przewidziane zmiany:

- nowy zderzak lub cały nowy bk

- wnętrze od podstaw z klatka i kubełkami

- podwozie [zawieszenie, wydech, wał, koła]

- kolor [czarny lub żółty lub biały]

- wlot na masce +