Bubapmi Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Witam. Kupiłem ostatnio model firmy Revell. Mam parę pytań... chodzi mi o malowanie... nie mam aerografu a wszystkie modele jakie mam staram się malować sprayem... jakoś wychodzi.. ale nie o to mi chodzi teraz. Chce pomalować dół inny kolor a góra inny... jak zrobić żeby nie było czasami uskoku między farbami? A drugie jak dobrze pomalować uszczelki w koło okien żeby to ładnie wyglądało? Jeśli ktoś by miał jakieś sugestie co do tego modelu co może fajnie wyglądać to może śmiało mi pomysł podsunąć ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzro Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Ja mam taki sam model i też mam taki pomysł, żeby pomalować na dwa kolory i listwe między nimi na aluminiowy. Z tym, że ja mam aero ale jestem kompletnym amatorem ciekawy też jestem pomysłów w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubapmi Napisano 3 Lipca 2014 Autor Share Napisano 3 Lipca 2014 Ja nie wiem czy dam radę tak pomalować... Myślę nad pomalowaniem dachu tylko na inne... albo jeden kolor w całości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzro Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Też nie mam pojęcia co z tego wyjdzie. Może taśma maskująca i fluid maskujący w płynie wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reptyle89 Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Patent na dwukolorowe malowanie jest prosty.Najpierw malujesz np. dół Samby do listwy.Następnie czekasz aż wszystko wyschnie i ztwardnieje.Maskujesz taśmą cały pomalowany obszar i później malujesz na inny kolor góre.Jak pomalujesz listwe w alu czy też chrom to nie będziesz miał widocznego przeskoku.Ja w swojej Sambie listwe pomalowałem w kolor góry i tak to się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzro Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Tak zrobiony model to dla mnie kosmos nieosiągalny oby kiedyś umiejętności na to pozwoliły :P ale u mnie w zestawie znalazłem jakieś kalkomanie to może z tym coś spróbować warto. Tam są też paski takie jak na te listwy. U siebie też myślę nad zrobieniem chromowanych ramek wokół okien wszystkich :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reptyle89 Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Te kalkomanie listew są takie sobie.Lepiej zaopatrz się w dobrą farbkę aluminium lub chrom i z pędzla pomaluj.Ramki czy jakieś takie większe elementy to spokojnie możesz chromem z puszki z castoramy psiknąć.Tylko nie możesz na niego bezbarwnego dać i im więcej będziesz go dotykał tym się bardziej matowy zrobi i straci swój połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHNIK Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Te kalkomanie listew są takie sobie.Lepiej zaopatrz się w dobrą farbkę aluminium lub chrom i z pędzla pomaluj.Ramki czy jakieś takie większe elementy to spokojnie możesz chromem z puszki z castoramy psiknąć.Tylko nie możesz na niego bezbarwnego dać i im więcej będziesz go dotykał tym się bardziej matowy zrobi i straci swój połysk. Czy ja wiem czy te listwy są takie sobie. Dobrze położone dają ciekawy efekt... viewtopic.php?f=73&t=44471 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi