danek Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Witam, Jakich i gdzie dostępnych łańcuchów kotwicznych do skali 1/350 używacie ? Co do dużych okrętów jak King George V lub Yamato a co do mniejszych ? Łańcuchy fototrawione odpadają - jest to lekka parodia tematu. Jeśli coś jest dostępne na naszym rynku to proszę o namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Ja w mojej Poli użyłem zwykłego łańcuszka na szyję z drobnymi oczkami. Moim zdaniem nawet pasuję ale nie wiem jak oceniają to profesjonaliści i bardziej doświadczeni w modelarstwie. Zapraszam do mojego warsztatu, znajdziesz na pewno ;) "RN Pola 1:350" i sam zobacz jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 RB Model robi łańcuszki o różnych wymiarach więc na pewno coś znajdziesz.Obadaj ich stronę www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eruc13 Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 za wielkie, nawet do 1/200 trudno wybrać, może pancerniki. 1/350 to rozglądaj się za trawionkami np. Aber chyba ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danek Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 A widzę nawet Paprykarz się pojawił - 25 lat w Szczecinie na Pomkach i Pogodnie - bardzo dobrze wspominam A teraz wywiało mnie dokładnie na drugi koniec Polski RB Model - niby OK - ale nawet najmniejszy łańcuszek z ich oferty w 350 jest za duży..... Fototrawione są - np wspomniany Edek - ale nie nazwałbym tego łańcuchem i moim zdaniem wygląda to kiepsko jeśli nie tragicznie. Np Pontos w zestawach ma fajne łańcuszki - ale nie do każdego modelu są - zresztą dla samego łańcuszka to byłaby to lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eruc13 Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 zerknij jeszcze takie:http://www.modellmarine.de/index.php?option=com_content&view=article&id=216:weinert-ankerkette-025mm-drahtstaerke&catid=240:wrt&directory=56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi