danek Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Witam, Jakich i gdzie dostępnych łańcuchów kotwicznych do skali 1/350 używacie ? Co do dużych okrętów jak King George V lub Yamato a co do mniejszych ? Łańcuchy fototrawione odpadają - jest to lekka parodia tematu. Jeśli coś jest dostępne na naszym rynku to proszę o namiary. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drozdek Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Ja w mojej Poli użyłem zwykłego łańcuszka na szyję z drobnymi oczkami. Moim zdaniem nawet pasuję ale nie wiem jak oceniają to profesjonaliści i bardziej doświadczeni w modelarstwie. Zapraszam do mojego warsztatu, znajdziesz na pewno ;) "RN Pola 1:350" i sam zobacz jak wyszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Stig Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 RB Model robi łańcuszki o różnych wymiarach więc na pewno coś znajdziesz.Obadaj ich stronę www Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eruc13 Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 za wielkie, nawet do 1/200 trudno wybrać, może pancerniki. 1/350 to rozglądaj się za trawionkami np. Aber chyba ma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danek Posted July 6, 2014 Author Share Posted July 6, 2014 A widzę nawet Paprykarz się pojawił - 25 lat w Szczecinie na Pomkach i Pogodnie - bardzo dobrze wspominam A teraz wywiało mnie dokładnie na drugi koniec Polski RB Model - niby OK - ale nawet najmniejszy łańcuszek z ich oferty w 350 jest za duży..... Fototrawione są - np wspomniany Edek - ale nie nazwałbym tego łańcuchem i moim zdaniem wygląda to kiepsko jeśli nie tragicznie. Np Pontos w zestawach ma fajne łańcuszki - ale nie do każdego modelu są - zresztą dla samego łańcuszka to byłaby to lekka przesada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eruc13 Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 zerknij jeszcze takie:http://www.modellmarine.de/index.php?option=com_content&view=article&id=216:weinert-ankerkette-025mm-drahtstaerke&catid=240:wrt&directory=56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts