Hamman Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2014 Przybyło kilka kolejnych drobnych elementów oraz oszklenie kabiny, górne szyby są zielonkawe: ps: kalkomanie już są w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Dokładnie po siedmiu dniach od złożenia zamówienia na kalkomanie z Kanady dotarły one do mnie. Jak na taka odległość dla mnie to szybko to doszło. Wieczorem wrzucę ich zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2014 A to obiecane zdjęcia otrzymanych kalkomanii i tego co do nich było dołączone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Nie zalicz wtopy i spróbuj je najpierw na złomie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Nie zalicz wtopy i spróbuj je najpierw na złomie ;) Tak wiem, drugi raz tego samego błędu już nie popełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Kilka kolejnych prawie gotowych elementów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 kaleczki bardzo fajne jestem ciekaw efektu po nałożeniu ich na model szczególnie ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Skoro przyszły kalki to trzeba domalować to co jeszcze nie pomalowane było: i po malowaniu: Teraz przyjdzie czas na sidolux A tu test pierwszego w życiu brudzenia i nie wiem jak to wygląda. Może ocenicie i coś podpowiecie. I jeszcze pytanie czym to potem trochę wyczyścić bo jak podeschło to samą wodą nie bardzo chce "brud" zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Sama woda nie zejdzie, musisz użyć białego spirytusu, lub terpentyny balsamicznej. Osobiście wole biały spirytus bo szybciej odparowuje i nie śmierdzi tak jak terpentyna. Tak wiec bierzesz patyczek do szyszczenia uszu, moczysz go lekko w spirytusie, odsączasz, żeby był tak pół suchy i lekko wycierasz model. Dzięki temu scierasz nadmiar, lekko rozmazujesz, uzyskijesz płynny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 OK, terpentynę mam ale o niej kompletnie zapomniałem. A tak ubrudzony statecznik może zostać czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 może, jak najbardziej, moim zadaniem tak jest w sam raz, i jak teraz jeszcze to delikatnie rozetrzesz to będzie wyglądało naturalnie, jak prawdziwy statecznik, który lata na maszynie, a nie świeżo wyciągnięty z magazynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 To jest druga strona statecznika i ona jest szara więc spokojnie . A z terpentyną wiem że muszę uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 I jak idzie zabawa z wash-em?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Urlop się skończył więc będę teraz cos chyba dopiero w sobotę robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Pierwsze próby brudzenia, napiszcie czy tak to może zostać czy jeszcze coś poprawić: a tu na drzwiach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 I jeszcze jedno zdjęcie z dzisiejszy prac. Nałożyłem kalkomanie na ogon (wszystko się świeci od sidoluxu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Wash wyszedł fajnie, ale na drzwiach bardziej go porozcieraj, bo w rzeczywistości brud będzie się gromadził w zagłębieniach, przy nitach, jednym słowem tam gdzie woda go nie zmyje, czyli otwarte płaskie powierzchnie zazwyczaj są czyste. Najlepiej położyć washa tam gdzie masz nity i krawędzie, a później wszystko rozetrzeć w jednym tym samym kierunku, np w kierunku przeciwnym do przodu maszyny, czyli jak by śmigłowiec leciał to woda naturalnie by go obywała w kierunku przeciwnym do kierunku lotu, lub możesz przyjąć wersję że brud spływał sam grawitacyjnie, z góry na dół. Ważne aby nie rozcierać tego za każdym razem w inną stronę bo to traci sens i realizm. Na kadłubie bardziej bym podkreślił linie podziałów. Obejrzyj sobie ten fimik super koleś pokazuje jak to wszystko zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Dobrze że całkiem nieźle to wygląda. Linie podziału podkreślę bardziej, bo jak na początek nie chciałem przesadzić więc dlatego wolałem zrobić to delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 No to przyszedł czas na maksymalne brudzenie, tak to wygląda po nałożeniu wash'a" Teraz czas na wyczyszczenie trochę tego bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Przedstawiam efekt mojego wybrudzenia SH-60B: jedna strona: druga strona: i od spodu: Teraz czas na uwagi od oglądających i śledzących ten warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 na żywo nie wygląda to jak rozmazany miotłą brud, choć zaznaczam że jak pisałem wcześniej jest to moja pierwsza zabawa z brudzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 A na koniec dnia 2 fotki z kalkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Fiu-fiu, nieźle to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Jak tam następne etapy prac?? malujesz już wirnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 prace idą pomału, pracuję nad rdzą i nad tym co mi napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi