Hamman Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Kolejnym modelem który trafi na mój warsztat będzie Seahawk SH-60B "Battle Cats". Posłuży do tego model: dostanie on kalkomanie od Authentic Decals, (czekałem na nie około miesiąca, jechały z Ukrainy): oraz blaszki Eduard (FE329): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekx6 Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 no to powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 W tym malowaniu będzie się prezentował ciekawie , a sam ogon to będzie kalka w całości, czy tylko paski czarne, a pomarańcz i żółć trzeba namalować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Kalkomanie wyglądają tak: więc ogon trzeba będzie pomalować dwoma kolorami i na upartego zostanie kalkomanii na jeszcze jeden wiatrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Skąd Ty masz tyle czasu na te modele? Pożycz trochę, jak masz w proszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Prace ruszyły pomału do przodu: Zdjęcie robione zaraz po pomalowaniu, farba jeszcze mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Skąd Ty masz tyle czasu na te modele? Pożycz trochę, jak masz w proszku? Szczerze to w proszku nie mam , a sam za dużo czasu też nie mam. Modele sklejam późnymi popołudniami i wieczorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 dla zainteresowanych napiszę że wnętrze kabiny powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Mała aktualizacja: tak jak pisałem wcześniej wnętrze seahawka: oraz pierwsze przymiarki jak pasują do siebie obie połówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Aktualizacja wnętrza: - przybyły dodatki: Fotele pilotów: w dalszej kolejności powstanie kabina pilotów wraz z pulpitem i resztą oprzyrządowania jakie są od Eduard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Nooo Fotele super co dałeś na siedziska?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Na siedziska foteli dałem wycięte kawałki pieluchy tetrowej (pomysł mojej żony), początkowo myślałem że będzie za gruba ale okazało się pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 15 Lipca 2014 Autor Share Napisano 15 Lipca 2014 Wnętrze gotowe na 90%, zostały już tylko drobne elementy: oprócz tego powstają kolejne części: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 Kabina wklejona została do jednej z połówek modelu. Kilka innym elementów też już jest prawie gotowych. Wieczorem postaram się wrzucić kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Nie lepiej Ci za jednym zamachem zamknąć cały kadłub jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 Chciałem tak to zrobić ale zapomniałam że nie mam skończonej jednej części od wirnika dlatego wklejone wnętrze jest tylko w jedną część kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Wklejone wnętrze w jedną połowę kadłuba oraz kilka innych elementów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Tylne łopaty świeżo po ściągnięciu taśmy maskującej, widać że kilka poprawek trzeba zrobić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 W między czasie dotarły do mnie przycięcie na wymiar płyty z 3mm pleksi. Powstaną z nich gabloty na śmiglaki Gabloty będą o wymiarach 30cm x 40cm x 14cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 22 Lipca 2014 Autor Share Napisano 22 Lipca 2014 Seahawk zaczyna przypominać już śmigłowiec. Dzisiaj udało się połączyć kadłub w jedną całość choć bez szpachli i szlifowania się nie obejdzie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 trochę tej szpachli i szlifowania będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 23 Lipca 2014 Autor Share Napisano 23 Lipca 2014 no trochę niestety będzie, zająłem się już częścią ogonową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 23 Lipca 2014 Autor Share Napisano 23 Lipca 2014 pierwsze szlifowanie już z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 24 Lipca 2014 Autor Share Napisano 24 Lipca 2014 Dwie kolejne fotki po szlifowaniu i doklejeniu kilku elementów: oraz dojechała dostawa z mojehobby.pl AMMO of Mig Jimenez -7419 US NAVY GREY JETS (SET) http://www.mojehobby.pl/products/US-NAVY-GREY-JETS-SET.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 W przerwie w sklejaniu SH-60B powstaje pierwsza gablota:) Na czarnym spodzie (plexi pomalowana czarnym sprayem matowym) będą jeszcze jakieś pasy lotniskowe itp oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi