Teppis Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Witam! Właśnie skleiłem swój trzeci model, pierwszy bojowy i mam parę pytań dotyczących malowania i paru nieprzyklejonych części, które mnie martwią, od których właśnie zacznę. Poniżej macie zdjęcia tych części. Bardzo proszę ekspertów od samolotów i od Stuki aby powiedzieli mi dlaczego tyle ich zostało? Sprawdzałem w instrukcji i nigdzie, przenigdzie ich nie ma. Oto one: 1. 2. Nie wiem co z nimi zrobić, pomóżcie :/ Następnie, chciałbym zapytać się jaki sposób polecacie do pomalowania takich okienek które mają wiele 'ramek'. Tak jak tu: i ostatnie pytanie, jakiego washa polecacie, żeby jakby zabrudzić tą kabinę: Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 W instrukcji jest zaznaczone które części są nie użyte w zestawie,zostały zapewne dlatego że są to elementy do innej wersji sztukasa.To częste zjawisko w modelach.Ja np w pojazdach pancernych często się spotykam z wypraskami z których tylko jeden element jest potrzebny.Tym się nie przejmuj.Zerknij na pierwsze strony instrukcji tam gdzie masz wykaz części w ramkach pokazany.Jak coś jest zaznaczone kolorem na wyprasce (zamalowane) to znaczy że tego nie używasz w tym modelu.I nie wywalaj tego,może ci się przydać w przyszłości.Co do szybek to Maskol załatwia takie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki wielkie, wszystkie części są zaznaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 … … Należy zamaskować niemalowane przestrzenie jedną dostępnych metod używając gotowych masek Eduarda, lub Montexu, lub zamawianych w Montexie używając taśm aizu i maskolu używając samego maskolu używając taśm Tamiya używając taśm malarskich z supermarketu używając dowolnej kombinacji powyższych i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRUMCAJS Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 część o nr 22 to uchwyty bomby którą wypuszczal podczas nurkowania . Jest dużo większa niż te przy skrzydłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi