Teppis Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 Witam! Właśnie skleiłem swój trzeci model, pierwszy bojowy i mam parę pytań dotyczących malowania i paru nieprzyklejonych części, które mnie martwią, od których właśnie zacznę. Poniżej macie zdjęcia tych części. Bardzo proszę ekspertów od samolotów i od Stuki aby powiedzieli mi dlaczego tyle ich zostało? Sprawdzałem w instrukcji i nigdzie, przenigdzie ich nie ma. Oto one: 1. 2. Nie wiem co z nimi zrobić, pomóżcie :/ Następnie, chciałbym zapytać się jaki sposób polecacie do pomalowania takich okienek które mają wiele 'ramek'. Tak jak tu: i ostatnie pytanie, jakiego washa polecacie, żeby jakby zabrudzić tą kabinę: Dzięki z góry. Cytuj
The Stig Napisano 12 Lipca 2014 Napisano 12 Lipca 2014 W instrukcji jest zaznaczone które części są nie użyte w zestawie,zostały zapewne dlatego że są to elementy do innej wersji sztukasa.To częste zjawisko w modelach.Ja np w pojazdach pancernych często się spotykam z wypraskami z których tylko jeden element jest potrzebny.Tym się nie przejmuj.Zerknij na pierwsze strony instrukcji tam gdzie masz wykaz części w ramkach pokazany.Jak coś jest zaznaczone kolorem na wyprasce (zamalowane) to znaczy że tego nie używasz w tym modelu.I nie wywalaj tego,może ci się przydać w przyszłości.Co do szybek to Maskol załatwia takie sprawy. Cytuj
Teppis Napisano 12 Lipca 2014 Autor Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki wielkie, wszystkie części są zaznaczone Cytuj
kjp_a_man Napisano 13 Lipca 2014 Napisano 13 Lipca 2014 … … Należy zamaskować niemalowane przestrzenie jedną dostępnych metod używając gotowych masek Eduarda, lub Montexu, lub zamawianych w Montexie używając taśm aizu i maskolu używając samego maskolu używając taśm Tamiya używając taśm malarskich z supermarketu używając dowolnej kombinacji powyższych i pomalować. Cytuj
GRUMCAJS Napisano 14 Lipca 2014 Napisano 14 Lipca 2014 część o nr 22 to uchwyty bomby którą wypuszczal podczas nurkowania . Jest dużo większa niż te przy skrzydłach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi