erolo2000 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Witajcie mistrzowie ! Prezentuję mój kolejny ukończony "produkt" Sd.Kfz. 4/1 Panzerwerfer - Marzec 1945. Był to dla mnie istny poligon doświadczalny (Kamuflaż zimowy ,Technika lakieru do włosów) . Efekt końcowy : Co sądzicie wyjadacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 14 Lipca 2014 Cześć Bardzo przyjemna konstrukcja. Nie mogę się wypowiedzieć merytorycznie a jedynie ocenić to co widzę. Super, że eksperymentujesz - wyszło całkiem, całkiem. Myślę jednak, że drapania jest chyba troszkę zbyt wiele, dodatkowo wielkość zerwanych płatów farby chyba też troszkę ponad skalę. Nic się jednak nie martw - utrzymanie odpowiedniej skali drapania jest bardzo trudne (ja też mam ogromne problemy). Jedynie do czego doszedłem to lepiej jest odczekać dłużej niż od razu po napyleniu farby drapać (ja nawet czekam 24 zanim podejdę z krótkim pędzelkiem nasączonym wodą). Dodatkowo, warto delikatnie zacząć zrywanie farby robiąc malutki wypust wykałaczką a potem bardzo delikatnie pędzelkiem (dzięki temu odpryski nie będą gigantyczne a jedynie maluteńkie fragmenty zaczną odchodzić). pozdrawiam i czekam na kolejne modele! Christian P.S. Załóż warsztat na forum ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Dzięki za w sumie pozytywny koment . No te płaty czasem wydają się duże - jednak w tej skali to są w sumie małe ;). Wszystkie swoje modele maluję pędzlami od a do z. W sumie może i dobry pomysł z tym odczekaniem - w tym przypadku odczekałem 2h malowałem pactrą. Zastosuję poradę przy kolejnym modelu "zima" ,ale chyba to kwestia przyszłego roku. Spróbuję się wtedy poprawić w temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Fajnie wyszedł Widzę że kolekcja się powiększa - co następne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Dzięki wielkie Sir . Następny będzie (jest już gotowy w 80%) Pz.Kpfw. III N Dragona. Foty w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Erolo! Co Ty masz z tymi swoimi zdjęciami? masz jakiś fetysz dłoni czy co? Postaw ten swój model na jednolitym tle ( białym, niebieskim) i wal zdjęcia. Odbiór będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Lipca 2014 Autor Share Napisano 15 Lipca 2014 Fetysz to ja mam ,ale wykładziny. Specjalnie dla Ciebie Mierzu >>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Oj, niegrzeczny z Ciebie chłopiec "erolo" z tymi tłami - myślałem że już spaliłeś tę wykładzinę Modele Ci coraz lepsze wychodzą więc może zorganizujemy na forum kwestę, a z zebranych środków zakupimy i wyślemy Ci parę arkuszy białego i czarnego brystolu byś mógł im fajne fotki wreszcie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Lipca 2014 Autor Share Napisano 15 Lipca 2014 Good idea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Najlepszy model w Twoim wykonaniu, tło do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Fajowy i kamo winterowe fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Dzięki Panowie warto się było przyłożyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi