JacekPz Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Witam! Zainspirowany tym tematem ( http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=71&t=122828&st=0&sk=t&sd=a&sid=3f863e4d7577340426fa5a236029aa14), postanowiłem przerobić Ft-ka na transporter amunicyjny \wstępna koncepcja jest taka - pojazd z pootwieranymi klapami, opuszczony przez załogę stoi na ulicy jakiegoś miasta dorobię mu troszkę wnętrza, dodam błotniki ( ) oraz właz w miejsce wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Szkoda że nie na tym forum, nie lubię skakać z jednego na drugie. Co do otwierania modelu FTF, to będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Szkoda że nie na tym forum, nie lubię skakać z jednego na drugie. Co do otwierania modelu FTF, to będzie ciężko. W sumie jak się postara to nie będzie tak ciężko , ale grubość plastiku jest dość kłopotliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 20 Lipca 2014 Autor Share Napisano 20 Lipca 2014 Szkoda że nie na tym forum, nie lubię skakać z jednego na drugie. Co do otwierania modelu FTF, to będzie ciężko. W sumie jak się postara to nie będzie tak ciężko , ale grubość plastiku jest dość kłopotliwa. postara się, żeby się podobało coś tam podłubałem przy okazji myślę nad ,,historyją'' projektu Np. ,,W 1935 roku, kiedy w garażach i magazynach stały i kurzyły się przestarzałe już czołgi FT-17, postanowiono przerobić sporą część na wozy specjalistyczne''... zrobiłem też taką strukturkę organizacyjną Pluton czołgów rozpoznawczych Skład -3 czołgi TKS\TK-3 (zwiad) -2 czołgi Vickers E (wsparcie ogniowe zwiadu, zwalczanie czołgów i piechoty) -1 czołg FT-LTA\R (bo tak nazwałem tego cudaka) zadania to koordynacja działań plutonu, przewożenie amunicji do czołgów) takie S-f n.t ,,lepszego Września'' c.d zdjęć, na niebieskim kartonie znajdują się: od lewej:flagi sygnalizacyjne, stojak\trzymadło na nie,skrzynie z amunicją : większa na pociski 47 mm (zmieści się tam od 50 do 75 pocisków) i mniejsza skrzynka z amunicją do kaemu (5100 pocisków) o farbkę oparte jest siedzenie. No dobra, koniec ględzenia, zdjęcia: Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro ps. postaram się robić lepsze fotosy, ale na razie jest jak jest w realu lepiej wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Witam! Model skończony,- niestety pod koniec zdjęć ułamała mu się gąska i mam problem. może zrobię podstawkę z fragmentem pojazdu nie wiem na razie czołg Konkurs! Kto zgadnie, czym go brudziłem nagrody nie przewiduję jak coś mam jeszcze poprawić, to mówcie, bo zakładam galerię Edytowane 25 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 No no ładny nawet. Widać ,że używasz humbrolek , moim zdaniem przerzuć się na coś akrylowego np: Pactrę , zobaczysz różnicę . Jak to słyszałem od jednego modelarza: "Humbrol to kolorowa smoła". Pokaż tą gąske to będzie można ocenić szkody , jeśli możesz ją naprostować/wkleić to tak zrób. Pewnie piaskiem lub ziemią brudziłeś . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 hehe, naturalne pigmenty Farba to revell, a co do akryli, to parę mam, ale gł. piaskowe i brązowe,- zielonych nie ma! modelu już chyba nic nie uratuje, bo są jeszcze takie rozpórki\ nie wiem jak to nazwać z przodu, całe połamane ogólnie model ten powstał jako ,,pokój treningowy'' z poliestyrenem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi