Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomóżcie proszę, nie wiem jak sie zabrać za malowanie centkowanego kamuflażu na messerze, jak najlepiej to zrobić,- z ręki czy z zastosowaniem jakiegoś szablonu :hmmm:

Napisano

a czym aerografem,pędzlem? bo kolega nic nie napisał jaka skala itp. to ma znaczenie jaką technikę można zasugerować.

można z "łapki" można szablonem,mozna masą plastyczną typu bluetack.

skala,sprzęt,jaki kamuflaż wybrany.

Na pewno pomożemy wtedy

Napisano

no cóż, mój błąd. Na tapecie jest Me-109E3 skala 1:48 Tamiya. Wymyśliłem sobie że pomaluję go w barwach por. Hansa Phillipa z okresu walk nad Francją w 1940 roku - a więc kamuflaż z plamami na kadłubie. Maluję aerografem i farbami akrylowymi.

Napisano

ja osobiście zaczął bym od ciemnych plamek.

na to "placki" z bluetacka -super ta masa jest.

na to wszystko preshading i kolor bazowy....

z łapki nie prõbowałem bo tanim aerografem tylko sobie roboty robiłem.

dopiero teraz kupuje Ultrę bo za cene ,którą wydałem na chinszczyzne to dawno już bym sobie kupił

• 6 years later...
Napisano
W dniu 29.07.2014 o 12:40, Ripper1 napisał:

Pomóżcie proszę, nie wiem jak sie zabrać za malowanie centkowanego kamuflażu na messerze, jak najlepiej to zrobić,- z ręki czy z zastosowaniem jakiegoś szablonu :hmmm:

Butelka po napoju i psikasz by sprawdzić / ustawić ciśnienie i rozbełtanie farby. Jak dobrze to malujesz model.Uświadomienie sobie że nie odtworzysz idealnie

każdej plamki ułatwi życie. Jak się nie podoba to zmywasz i od nowa.

Ten misiek miał kadłub zmywany 2x.

DSC07544.JPG