Toff Posted August 6, 2014 Share Posted August 6, 2014 Ostatnio złożyłem sobie T-26M od Zvezdy. Model do bitewniaka, więc i skala dość nietypowa, bo 1:100. Części mało, ale ładne, wyraźne, dobrze odlane. Można poskładać model bez kleju i tak też zrobiłem. Jak już poskładałem to wypadało pomalować. Najpierw z aerografu czarny matowy podkład, następnie jakiś losowo dobrany zielony z palety Humbrola. Krawędzie rozjaśnione jasnym zielonym, już z pędzla. Obicia malowane gąbką, kolorem ciemnobrązowym, następnie tu i ówdzie jasnoszarym. Potem w zagłębieniach, załamaniach wash jasnobrązowy, matowy lakier i "pigmenty", czyli starte pastele. I na koniec, tradycyjny grosik dla zobrazowania "wielkości" modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted August 9, 2014 Share Posted August 9, 2014 Bardzo mi się podoba malowanie tego mikroszkraba . W tej skali robi wrażenie. Jeśli mogę doradzić, to załączaj większe zdjęcia bezpośrednio w wątku ( nie wszystkim się chce klikać... ). Będą kolejne miniaturki?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakx Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Naprawdę zacne malowanie...gratuluję cierpliwości - bardzo ładny model! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts