Toff Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Ostatnio złożyłem sobie T-26M od Zvezdy. Model do bitewniaka, więc i skala dość nietypowa, bo 1:100. Części mało, ale ładne, wyraźne, dobrze odlane. Można poskładać model bez kleju i tak też zrobiłem. Jak już poskładałem to wypadało pomalować. Najpierw z aerografu czarny matowy podkład, następnie jakiś losowo dobrany zielony z palety Humbrola. Krawędzie rozjaśnione jasnym zielonym, już z pędzla. Obicia malowane gąbką, kolorem ciemnobrązowym, następnie tu i ówdzie jasnoszarym. Potem w zagłębieniach, załamaniach wash jasnobrązowy, matowy lakier i "pigmenty", czyli starte pastele. I na koniec, tradycyjny grosik dla zobrazowania "wielkości" modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Bardzo mi się podoba malowanie tego mikroszkraba . W tej skali robi wrażenie. Jeśli mogę doradzić, to załączaj większe zdjęcia bezpośrednio w wątku ( nie wszystkim się chce klikać... ). Będą kolejne miniaturki?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Naprawdę zacne malowanie...gratuluję cierpliwości - bardzo ładny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi