pastk4 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Mam zamiar skleić rodzinę samolotów Jak, warsztat rozpocznę od Jaka pierwszego. Jednego Jaka z ZTSu już popełniłem ( viewtopic.php?f=64&t=42252 ), ale "z pudła" i obiecywałem że następny będzie lepszy.. No to zaczynam ;) Zestawy jakie zamierzam złożyć: Zestaw Mastercrafta taki sam jak stary ZTS: Zestaw A model: Nowszy zestaw ma dużo części w porównaniu do plastyka. Ale trochę straszy ilość nadlewek. Poza tym bardziej podoba mi się kadłub z ZTS (te imitacje tkaniny) Plan jest następujący - posiłkując się przykładem modelu z Ukrainy ulepszyć w miarę skromnych możliwości zestawy Plastyka. Dorobić wnętrze, niektóre detale.. Nie planuję kupowania blach, ani żywic. Z dodatków owiewki Pavla. Tutaj pierwsze przymiarki - żywiczne kopie tablicy zegarów (ZTS nie posiada), kołpaków i siedzenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Zapowiada się ciekawie. Jak-1 Amodel to najprawdopodobniej najlepszy model Jaka w tej skali. _____________________________________________________________ Na warsztacie: Po-2 - ICM 1/72 TK-3 - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastk4 Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2014 No, nie ma wielkiego wyboru ;) Zacząłem robić kabiny, od góry amodel, mc, zts: Część orurowania po prostu odcisnąłem w folii aluminiowej, na to przyszła kratownica posklejana z ciągnionej ramki i panel z hipsu. Jeszcze dużo roboty, tak powinno wyglądać - zobaczę na ile mi starczy cierpliwości.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Ciekawie się zapowiada. Czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k3mis Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 I jak tam? Temat żyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi