Kamiloss Napisano 19 Sierpnia 2014 Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Zaczynam sobie taki oto zestawik, dawno nic nie publikowałem w tym dziale, więc warto to nadrobić Zdjęcia wyprasek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Pierwsze co skleiłem to motocykl. W wersji z Airfixa wygląda tak, jak na zdjęciach poniżej.. Na tą skalę odwzorowany jest dosyć fajnie. Na zdjęciach w towarzystwie Jonesa i jego motocyklu ( w skali 1:76 czyli mniejszej), pochodzącego z innego zestawu. Oczywiście wszystko wymaga jeszcze szlifowania i malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 No to teraz Jeep na tapetę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Rozumiem, że koła motoru będą bez szprych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Tu masz świetny poradnik jak zrobić koła i szprychy: http://marumodels-tipsandtricks.blogspot.com/2013/05/172-motorcycle-wheels.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Rozumiem, że koła motoru będą bez szprych? Co do szprych to myślałem nad tym, żeby zrobić je z żyłki wędkarskiej, ale chyba postawie na model standardowy z pudełka. A poniżej stan obecnych prac - pomalowałem wnętrze pojazdu i jego spód, który będę jeszcze washować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Zabrałem się dalej i majstrowałem majstrowałem i wyszło mi. Połączony przód z resztą pojazdu. Szybki potraktowałem taśmą i maskolem. Niestety potem jedna mi się zabrudziła i chciałem ją wyczyścić. Efekt widać u góry. Wstępne malowanie prezentowało się tak. Części czarnych pasów oddzieliłem maskolem od jasnych. Plandekę pomalowałem na kolor Brezentu ( Pactra A20 ). Zastanawiałem się jak potraktować grill, ale ostatecznie zamalowałem go całego. Poniżej porównanie z Fiatem 621 FtF: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Każdy modelarz "robi jak umie" i żaden nie powinien się wstydzić swych dzieł ale widać u Ciebie do poprawy: - smugi po malowaniu pędzlem - na jednych drzwiach poprzeczne na drugich podłużne - niestaranność malowania - zwłaszcza opony/felgi, kamuflaż Pracuj dalej Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Publikuję resztę zdjęć z warsztatu. Tutaj motocykl. Pomalowany farbą AK i pobrudzony ( gotowy wash z Army Painter) Tutaj w porównaniu z motocyklem z zestawu Fujimi ( skala 1:76) Tutaj już ciężarówka - cysterna. Szkoda, że tablica przyrządów w formie kalki była w złym rozmiarze. Poniżej już gotowy pojazd. Przesuniętą kalkę poprawiłem po zrobieniu zdjęć, a całość wybrudziłem washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Po co tak się spieszysz ? Modelarstwo to nie wyścigi. Pracuj nad STARANNOŚCIĄ klejenia i malowania. Strasznie gruba warstwa farby na tych modelach. Poczytaj o washu np. tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=6669 bo niezbyt to u Ciebie wychodzi ale z czasem nabierzesz wprawy. Czemu ten Fiat taki koślawy ? On jest skończony ? Bo wygląda trochę jak przetarty papierem ściernym. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Na Fiacie próbowałem techniki suchego pędzla Chyba trochę przesadziłem, a on już dawno był robiony. Co do Washa to tak właśnie robiłem z patyczkami jak w tym poście. Z tym że ja mam gotowy specyfik z Army Paintera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi