Michał96 Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 Witam szanowne grono modelarzy, mam do was zapytanie w kwestii pojazdu BTR-80 , na pewno są wśród was znawcy owego radzieckiego sprzętu . Otóż chciałbym wykonać model wcześniej wspomnianego BTR'a, posługując się do jego budowy zestawem BTR-70 i stąd moje pytanie, czy pojazdy te tak bardzo się od siebie różnią? ( na zdjęciach widoczne są niewielkie różnice w budowie zewnętrznej-kwestii wnętrza w ogóle nie poruszam) i czy w próba przeróbki ma jakikolwiek sens ze względu na możliwe ogromne różnice między obiema wersjami. Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 Absolutnie nie ma sensu. To są zupełnie różne pojazdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 23, 2014 Author Share Posted August 23, 2014 Czyli nie ma co kupować 70, o to mi chodziło, dzięki za pomoc . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 BTR-80 robi Zvezda, ale jest to stary wypust z wszystkimi jego bolączkami. Przy dużej dozie cierpliwości można coś z tego zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts