damiusz Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Witam Koleżanki i Kolegów! Postanowiłem założyć ten temat tutaj, gdyż nie mam pewności, czy uda się mi przeprowadzić temat w dziale warsztatowym. Po dłuższym nie-klejeniu zakupiłem model jak w temacie. Pomóżcie, proszę, nie wiem jakim kolorem pomalować wnętrze? A kolor zewnętrzny: Navy blue, czy raczej dark gost gray? Może moje pytania są banalne, ale... dziękuję z góry za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiusz Posted September 2, 2014 Author Share Posted September 2, 2014 Żeby nie było, że nic nie robię, tylko liczę na Was; moje ustalenia : kolor podstawowy: Navy Gray Federal Standard:17081 , przekłada się na MM1791 ; jakiego akryla Vallejo użyć???????????? Drugi kolor zewnętrzny:Federal Standard: 36081 tu niby pasowałby Vallejo 70.862. Czy ten kolor jest poprawny? Proszę o weryfikację. Czym pomalować wnętrze????????? Pomóżcie, proszę, bo im więcej stron odwiedzam, tym bardziej głupieję...:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekf16 Posted September 15, 2014 Share Posted September 15, 2014 Nie wiem jak to jest w Vallejo ale z Humbrola będzie 79 na zewnątrz oraz 127 ładownia zaś kabina pilotów prawdopodobnie Revell 9. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiusz Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Wam coś co może troszkę rozwieje twoje dylematy, przynajmniej co do malowania maszyn U.S.M.C. Jak jesteś zainteresowany, to mi podeślij maila do siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiusz Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Kolego Mitrandir, uraczyłeś mnie kawałem dobrej literatury. Myślę, że to, co podesłałeś rozwiąże mój problem oraz wiele innych. Dzięki za maila. Na pewno się przyda . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts