Trzykrotny Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 Witam wszystkich. Mam temat nie zwiazany stricte z modelami militarnymi. Mam plastikowy model czaszki ludzkiej i chce ja umiescic w akwarium. Wczesniej chce przykleic czerep i zaszpachlowac linie laczenia. Mam bialego Miliputa, ktorego chcialbym do tego uzyc. I tu pytanie, czy moge? Czy Miliput moze miec kontakt z zyciem i nie bedzie zatruwal wody. Chce czaszke tez troche postarzyc. Zrobic wash w szwach i innych zaglebieniach. Czy moge uzyc akryli od Valejo? Dziekuje za uwage i ewentualne rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted September 19, 2014 Share Posted September 19, 2014 A widzisz na opakowaniu taki czarny krzyżyk na pomarańczowym tle? To znaczy, że substancja jest drażniąca. Co prawda na pudełku nie ma takiej zdechłej ryby na pomarańczowym tle, która oznacza, że substancja jest szczególnie toksyczna dal środowiska wodnego, ale na Twoim miejscu nie ryzykowałbym wytrucia rybek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzykrotny Posted September 19, 2014 Author Share Posted September 19, 2014 Nie mam pudelka. Ale dzieki za info. Znasz moze jakas inna szpachle, nie toksyczna ale o dobrych wlasciwosciach do pozniejszej obrobki skrawaniem? I co z farbami? Bedzie nie tylko wash. Calosc tez bede malowal. Moze wystarczylby tylko jakis neutralny lakier, ktorym moglbym calosc pokryc na koniec? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamaczo Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Cześć. Jeśli wymalujesz tą czaszkę chemią modelarską i umieścisz z rybami w akwarium to nie będziesz jej już potrzebował bo i tak w akwarium będą same szkielety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzykrotny Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Nie musi byc modelarska. Sa przeciez produkty, ktore sa obojetne, stosowane w przemysle spozywczym, przeznaczone do kontaktu z woda pitna. Prosilbym jesli ktos ma cos do powiedzenia, zna konkretne produkty, zeby zabral glos. Dzieki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordrene Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Moze najpierw spytaj rodziców o pozwolenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Polecam silikon akwarystyczny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts