Trzykrotny Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Witam wszystkich. Mam temat nie zwiazany stricte z modelami militarnymi. Mam plastikowy model czaszki ludzkiej i chce ja umiescic w akwarium. Wczesniej chce przykleic czerep i zaszpachlowac linie laczenia. Mam bialego Miliputa, ktorego chcialbym do tego uzyc. I tu pytanie, czy moge? Czy Miliput moze miec kontakt z zyciem i nie bedzie zatruwal wody. Chce czaszke tez troche postarzyc. Zrobic wash w szwach i innych zaglebieniach. Czy moge uzyc akryli od Valejo? Dziekuje za uwage i ewentualne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 A widzisz na opakowaniu taki czarny krzyżyk na pomarańczowym tle? To znaczy, że substancja jest drażniąca. Co prawda na pudełku nie ma takiej zdechłej ryby na pomarańczowym tle, która oznacza, że substancja jest szczególnie toksyczna dal środowiska wodnego, ale na Twoim miejscu nie ryzykowałbym wytrucia rybek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trzykrotny Napisano 19 Września 2014 Autor Share Napisano 19 Września 2014 Nie mam pudelka. Ale dzieki za info. Znasz moze jakas inna szpachle, nie toksyczna ale o dobrych wlasciwosciach do pozniejszej obrobki skrawaniem? I co z farbami? Bedzie nie tylko wash. Calosc tez bede malowal. Moze wystarczylby tylko jakis neutralny lakier, ktorym moglbym calosc pokryc na koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamaczo Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Cześć. Jeśli wymalujesz tą czaszkę chemią modelarską i umieścisz z rybami w akwarium to nie będziesz jej już potrzebował bo i tak w akwarium będą same szkielety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trzykrotny Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Nie musi byc modelarska. Sa przeciez produkty, ktore sa obojetne, stosowane w przemysle spozywczym, przeznaczone do kontaktu z woda pitna. Prosilbym jesli ktos ma cos do powiedzenia, zna konkretne produkty, zeby zabral glos. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordrene Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Moze najpierw spytaj rodziców o pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Polecam silikon akwarystyczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi