MICHNIK Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Stolik wykonałem od podstaw z tego co miałem pod ręką. Blat zrobiłem z oryginalnego starego drewna pochodzącego z odzysku (z rozbiórki budynku). Drewno ma około 150 lat. Podstawę zrobiłem z plastikowych elementów i masy modelarskiej. Zależało mi na uzyskaniu efektu starego metalu. Chciałem aby stolik miał loftowy styl. Budując go wzorowałem się na prawdziwym stole. Wszystkie elementy wykonałem z zachowaniem skali 1:24. Trochę z warsztatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 No słabo trochę bo jeśli za wzór posłużyło pierwsze zdjęcie to zupełnie minąłeś się z wykonaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 No słabo trochę bo jeśli za wzór posłużyło pierwsze zdjęcie to zupełnie minąłeś się z wykonaniem. A ja myślę, że te zdjęcie to tylko takie zdjęcie "podglądowe", a nie 100% wzór. No, ale zobaczymy co powie autor:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHNIK Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 No słabo trochę bo jeśli za wzór posłużyło pierwsze zdjęcie to zupełnie minąłeś się z wykonaniem. Zależało mi na uzyskaniu efektu starego metalu. Stolik wzorcowy miał podstawę malowaną proszkowo więc nie był dla mnie wzorcem. Do tego noga we wzorcu jest kwadratowa, ja zrobiłem okrągłą bo akurat taki miałem kawałek plastiku z ramki po modelu. Zupełnie to bym się minął jak bym zrobił stół na 4 nogach. Chodziło mi o zachowanie koncepcji - stolik na jednej metalowej nodze z drewnianym blatem. Swoja drogą gdyby zależało mi na zrobieniu kopii, której nie odróżnił byś od oryginału to bym taką zrobił. Ten stoliczek walnąłem sobie w przerwie na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHNIK Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 A ja myślę, że te zdjęcie to tylko takie zdjęcie "podglądowe", a nie 100% wzór.No, ale zobaczymy co powie autor:-) Zgadza się. Stoliczek miał posłużyć jako wyposażenie głównego modelu jakim był VW T1 Linde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 No i dopiero teraz to jest opad szczęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi