cimek Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 Model Reji - model Skody wykonany przez Smer lub Igrę, wzbogacony o nowe, bardzo ładne kalkomanie, elementy z żywicy oraz elementy fototrawione. Pudełko: Elementy składowe - w tym zgięta "oś" Fragmenty instrukcji + kolejny element z żywicy. Podsumowując: - model podstawowy - całkiem sympatyczna "zabawka" (kompletny brak szczegółów podwozia) nieźle oddająca jednak wygląd oryginału - elementy dodatkowe, przy sporym nakładzie pracy, pozwolić mogą na wykonanie ciekawego modelu wersji rajdowej - z uwzględnieniem ograniczeń modelu podstawowego - brak zawieszenia, elementów podwozia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 Niezły W ogóle, to czesi dziwne skale robią Tylko coś się z miniaturkami spierniczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 27 Października 2007 Autor Share Napisano 27 Października 2007 Tylko coś się z miniaturkami spierniczyło Rolling Eyes Poprawione już? Tak, skala dziwaczna, ale co by nie mówić - całkiem sporo replik czeskich samolotów i pojazdów istnieje... Tylko pozazdrościć. Taka Syrenka z Monte Carlo nawet w 1:28 to byłoby coś ;) Albo Polonezy rajdowe.. Duże fiaty... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 Tylko coś się z miniaturkami spierniczyło Rolling Eyes Poprawione już? Tak, skala dziwaczna, ale co by nie mówić - całkiem sporo replik czeskich samolotów i pojazdów istnieje... Tylko pozazdrościć. Taka Syrenka z Monte Carlo nawet w 1:28 to byłoby coś ;) Albo Polonezy rajdowe.. Duże fiaty... ech... Wszystko działa Fiacika też bym sobie skleił chętnie...... Ale chyba się tego nie doczekamy Jeśli chodzi o dodatki... Fajne, aczkolwiek będzie trochę roboty przy żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 no powiem Ci, że ta skodzinka jest bardzo sympatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 A ja mam dwa takie pytania gdzie?? i za ile?? można dostać taki modelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 A ja mam dwa takie pytania gdzie?? i za ile?? można dostać taki modelki A to bardzo dobre pytanka. Pewnie najszybciej w Czechach. Mój był kupiony za bodajże 60 PLN (sugeruję się naklejką) kilka lat temu w Bydgoszczy. Na półce tego sklepu przeleżał chyba też z 2-3 lata.... Podejrzewam, że w kraju bedzie trudno, ale przy okazji wyjazdu - to jest jakaś szansa. No i zostaje poszukiwanie po sklepach wysyłkowych i na aukcjach. A wersja bez żywic - prawdopodobnie bez kłopotu do nabycia w sklepach zabawkowych w Czechach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Taka Syrenka z Monte Carlo nawet w 1:28 to byłoby coś ;) Albo Polonezy rajdowe.. Duże fiaty... ech... Syrenkę w skali zbliżonej do 1:24 (nie pamiętam dokładnie) widziałem w zeszłym roku. Egzemplarz prototypowy z metalu i żywicy. Jeśli dojdzie do jakiejś produkcji na większą skalę to będzie to pozycja tylko dla bardzo doświadczonych modelarzy. Koszt wstępny z tego co pamiętam to ponad 500zł. Autorem była osoba z okolic Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi