krzysiek1990rtk Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 mam pytanie jak wykonać sztuczne morze? chciałbym wykonać coś takiego. Za model na 95% posłuży Scharnhorst w malowaniu z operacji berlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Może coś pomoże http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=839 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 zajebiste zaraz oblukam temat. Okonek mam parę pytań 1. Użyłeś zwykłej łyżeczki od herbaty? 2. Da się silikon pomalować akrylami? 3. Ile mniej więcej czasu mam na modelowanie morza od nałożenia silikonu? 4. Silokon od razu nakładałeś na drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 1. Użyłeś zwykłej łyżeczki od herbaty? 2. Da się silikon pomalować akrylami? 3. Ile mniej więcej czasu mam na modelowanie morza od nałożenia silikonu? 4. Silokon od razu nakładałeś na drewno? 1. Tak 2. Chciałem to wypróbować ale jak do tej pory nie zrobiłem tego więc nie mogę odpowiedzieć ale myślę, że tak. Musisz zrobić gdzieś na boku próbę. 3. Musisz praktycznie nakładać i zaraz modelować. 4. Najpierw je malowałem co widać na fotkach i jest w opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 w święta popracuję nad modelem i podstawką, chwilowo brak czasu i problemy z funduszami - ciągle wydatki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 26 Listopada 2014 Autor Share Napisano 26 Listopada 2014 delikatna zmiana planów zamiast scharhorsta będzie yamato i mam pytanie jaki jest mniej więcej kolor oceanu spokojnego na filipinach? aż wstyd się przyznać ale geograf i geograf urbanista powinien to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 … będzie yamato i mam pytanie jaki jest mniej więcej kolor oceanu spokojnego na filipinach? Wujka pytałeś? aż wstyd się przyznać ale geograf i geograf urbanista powinien to wiedzieć A namiary do wujka to już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 26 Listopada 2014 Autor Share Napisano 26 Listopada 2014 namiary do wujka to już nie? widziałem te foty przy brzegach zawsze jest jaśniejsza woda, mi chodzi bardziej o otwarty ocean Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 26 Listopada 2014 Share Napisano 26 Listopada 2014 namiary do wujka to już nie? widziałem te foty przy brzegach zawsze jest jaśniejsza woda, mi chodzi bardziej o otwarty oceanW linku, który ci podałem na tacy, można znaleźć zdjęcia z wód oceanicznych. Wystarczy chcieć. Jako punkt startowy do pracy własnej możesz także przyjąć inne zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 26 Listopada 2014 Autor Share Napisano 26 Listopada 2014 namiary do wujka to już nie? widziałem te foty przy brzegach zawsze jest jaśniejsza woda, mi chodzi bardziej o otwarty oceanW linku, który ci podałem na tacy, można znaleźć zdjęcia z wód oceanicznych. Wystarczy chcieć. Jako punkt startowy do pracy własnej możesz także przyjąć inne zapytanie. w tym pierwszym jest tylko jedno, a o tym drugim to wogóle nie wspominam bo nie ma prawie nic. Poza tym nie wiem czy wiesz ale kolor wody zależy od kilku czynników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Pamiętać należy, że kolor wody jest rożny dla różnych akwenów i może sie zmieniać od turkusowo zielonego na Pacyfiku do prawie czarnego na północnym Atlantyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Tu se sam poszukam fajnej wody z pacyfiku http://www.steelnavy.com/gallery_battleships.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Tu se sam poszukam fajnej wody z pacyfiku Brawo!O to właśnie o to chodzi. Żebyś nie oczekiwał, że ludzie z internetu „odrobią za ciebie prace domowe”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi