copycat Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Tygrysy to śliski temat, bo chyba każdy model oryginału jest rozpracowany, łącznie z drzewem genealogicznym załogi. Coś tam wiem o błędach zestawu, ale brnę. Tych filtrów nie będzie, po prostu widziałem wczesną wersję pośrednią, właśnie z nimi i chodzi mi po głowie, żeby je jednak założyć. Powoli zbieram zdjęcia silnika, myślę że parę kabli się tam pojawi. Tu po sklejeniu tych części była dziura, w oryginale jej nie ma. Koła, cyferki i ślady po wypychaczach w widocznych miejscach, tragiedia. I przy okazji pytanie, czy te koła z cyferką 2, są też i takie z 5,6,7, ale to nie ważne. Czy to nie są koła od wersji późnej? No i kaleczki chcąc je wykorzystać wpadłem w popłoch, bo oryginały to na ogół wersja wczesna i zupełnie inny krój czcionki. W drodze są blaszki biged, Eduard wnętrze, zewnątrz, zimmerit, maski numerów i krzyży do malowania. Jest fajnie obfotografowany czołg nr 323, ale to nie ta wersja. I tu konsternacja przynajmniej dla mnie. To też 323 i ten model chcę podłubać. Trochę mało ciekawy, ale to jakiś w miarę merytoryczny odnośnik do czegoś co istniało. Z takich ciekawostek, brak światła centralnego, zostało jedno po lewej stronie, gąsienice wczesne, te zakupie na koniec. Malowanie wygląda na trójkolorowe, duże plamy. Jakby ktoś miał planszę barwną, to bym prosił. A może da się z tego zestawu coś ciekawego wystrugać. Tak jak tu Koła i wieżyczka dowódcy to jak widać już wersja mid, filtry i brak zimmeritu jeszcze z wczesnej wersji, no i te bale po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratusznik Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Fajny model podoba mi się mam zamiar też złożyć coś w tym stylu ale nie wiem jaki model wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 A to tego modelu nie polecam, drugi raz bym go nie kupił. A kupiłem trochę tak na szybko, bez przemyślenia. Po prostu chciałem mieć Tygrysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Dobry początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi