sobiemir Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Chciałbym dziś pokazać model F-4E Phantom, skończony na początku bieżącego roku. Model jest adaptowany z revellowskiego F-4F (04615), tego w malowaniu jubileuszowym czarno - czerwonym. Nie do końca odpowiadał mi ten schemat malowania, zatem postanowiłem zrobić z niego amerykańskiego F-4E. W sumie model nie był przerabiany zbytnio do nowej roli, nie licząc kamuflażu i zmienionej wersji Sidewinderów (do modelu były dołączone AIM-9M które były zbyt nowe, ta wersja Phantoma przenosiła AIM-9L, które wziąłem ze starego modelu F-16, aczkolwiek przednie usterzenie było dorabiane z karty telefonicznej). Model jest malowany olejami Model Master oraz Humbrol, wykorzystałem kalki Bare Metal Foil i Xtradecal, częściowo też stary Techmod, użyłem też blaszki Eduarda do waloryzacji kokpitu. Model wykonany w barwach 57th FIS z bazy Keflavik na Islandii. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Nieżle, ale zbyt brudno jak na mój gust. Poza tym dostrzegam linię łączenia połówek kadłuba, połówek zbiornika itp. uwypuklone właśnie przez ten przesadzony "brudzing". Owiewka przyklejona nieco niedbale. W sumie błędy są, ale kto ich nie robi podobno nie uczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Sporo pracy włożone w model, ale zdecydowanie za agresywne brudzenie trochę psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Jeśli chodzi o owiewkę to na żywo wygląda to zdecydowanie lepiej, ale aparat jest bezlitosny. A brudzenie - no cóż, tak mi wyszło, może i troszkę za mocno. Ostatnio zrobiłem F-117 w okazjonalnym malowaniu i tamten jest czyściutki, nie licząc luków czy felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 Fajny. Niechlujny jak cholera ale fajny. Duża w tym zasługa dobrego modelu i rasowej sylwetki phantoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Tez mi sie podoba. Jak na moj gust troche za brudny ale o gustach sie nie dyskutuje. Faktycznie widac laczenia kadluba i nie tylko ale ogolnie na plus. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobiemir Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Dzięki za opinie koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi