grajek Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 Czas na małą aktualizację po dość dłuższej nieobecności. Jak zerkniecie, to sprawy nabrały koloru Poniżej przedstawiam na jakim etapie są prace. Zacznę od atrapy ze zderzakiem: Kabina jeszcze przed lakierowaniem ( w tym momencie lakier już schnie ) Atrapa otrzymała oznaczenia, drzwi kierowcy gotowe, lampy otrzymały klosze itp. Fotel pasażera i kierowcy No i..nie mogło zabraknąć wnętrza, zamontowane blaszki, położony czarny flock. Jeszcze trochę pracy i będzie git. Ciąg dalszy niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Chapeau bas! oglądam twoją relacja z wielką przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Szczyt precyzji! Nie jestem tylko pewien co do tej siatki pomiedzy leflektorami - z tego co pamietam to Fki nie mialy zadnych siatek za grillem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Szczyt precyzji to trochę gruubooo przesadzone, ale dzięki . Dla mnie to na razie szczyt możliwości, ale z każdym kolejnym modelem się uczę.. Siatka między reflektorami po prostu mi tak leżała i leżała...to ją założyłem, a co tam... F-ki faktycznie nie miały siatki, ani na grillu czy też masce. Dzisiaj małe co nieco , a jutro (to zależy od zdrowia..) coś pogrzebię. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Dorobiłem trochę drobnicy:miotłę, dwie gaśnice + mocowania, śmietniczek , drewnianą drabinę, oraz otwieraną skrzynkę na narzędzia. Prace nad kabiną wciąż małym krokiem, ale do przodu. W kwestii akcesoriów, muszę mieć gotowe zanim zestawię kabinę w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Piekna ta kabina, juz chyba bardziej realistycznej sie nie da zrobic . Tak w ogole jakos malo komentarzy w tematach z pojazdami ciezarowymi, czyzby ludzie stracili zainteresowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Zwariowałeś? Zainteresowanie ciągle żywe, w ogóle odkąd tu trafiłem uważam ten dział za najlepsze co mnie modelarski spotkało Czasem po prostu nie ma sensu się powtarzać. Jakościowo jest świetnie, inna sprawa ze ten żółty mi się strasznie zawsze nie podobał kiedy widzialem te pekaesy na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Tak jak i przedmówca twierdzę że nie ma sensu się powtarzać ale żeby nie było cały czas śledzę temat i jestem pod wrażeniem pracy i efektów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Tak jak i przedmówca twierdzę że nie ma sensu się powtarzać ale żeby nie było cały czas śledzę temat i jestem pod wrażeniem pracy i efektów :-) Dokładnie tak. Ja zawsze szukam volva PKS w nieprzeczytanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Grajek, nie wiem jak mogłem przeoczyć coś, co mnie dziś tąpnęło: czym i jak zrobiłeś brudzenie blachy ryflowanej i baku? Jest fantastyczne!!! Ja ciągle nie mogę ogarnąć takiego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Diobeu, kwestia blachy ryflowanej wygląda tak: - układasz "surową" blachę ryflowaną z blaszki fototrawionej - nadając jej koloru dokładnie "silver" z tamiya weathering master set C - następnie działasz aero sidoluxem - działasz suchym pędzlem z tonerem od ksero - poprawiasz tamiyą weathering " silver" i "gun metal" na przemian, w zależności jaki wizualny efekt chcesz uzyskać, znaczy dozujesz tego tyle ile pożądasz - jak pamiętam dobrze, to na koniec chyba jeszcze suchym pędzlem z tonerem przejechałem, nie pamiętam dokładnie. To już będziesz wiedział jak będziesz robił. Kwestia zbiornika: - malowany podkładem - malowany kolorem, chyba aluminium dałem ( nie pamiętam, bo mam głupi zwyczaj wyrzucania słoiczków) - sidolux - poprawiasz tamiyą weathering master set C - "silver" i gun metal" Coś tak to wyglądało mniej więcej popróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Akcesoria gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Super To lubię najbardziej: dodatki, detale itp. Czasami przez nie zapominam o całej reszcie modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 To jest definitywnie najlepszy "pekaesiak", jakiego widzialem. Fajnie by sie prezentowal z jakas naczepa z szara, klasyczna plandeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 O naczepie już myślałem, bazą z pewnością będzie cargo trailer z italeri. Nie mogę się jeszcze zdecydować, którą dokładnie wybrać: Raz kolorystyka, a dwa ilość przeróbek jaką trzeba będzie zrobić. Spokojnie, jeszcze czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Ja bym zrobil z logo Huolintakeskus, jeszcze nie widzialem modelu z tym logo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Właśnie jestem bliższy Huolintakeskus gdyż Scansped już mam w 1:87. W dzieciństwie one wpadały w oko lepiej jak pozostałe. Czy ktoś może próbował robić oczka, paski i linkę celną jak kolega w tym temacie : http://truckmodelworld.net/forum/index.php?topic=3126.0 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Ja tam bym zrobił czarną, fajnie będzie kontrastować z żółtą kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Tymczasem zamontowałem zasłonki. Wydrukowane obustronnie na zwykłym papierze - jedna strona czarna, druga w paski. Docięte pozwijałem na wykałaczkach. Zostaje jeszcze główna zasłona, zrobię ją tylko przysuniętą do połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 25 Października 2015 Autor Share Napisano 25 Października 2015 Kolejna porcja w ramach aktualizacji. Obecnie sprawa wygląda następująco: Zostają jeszcze do montażu: oszklenie wraz z drzwiami, kusterka, obrysówki, odblaski, skrzynka, miotła, łopata ...i coś jeszcze ale nie pamiętam. Pewno w trakcie się przypomni. Aa....zarejestrować jeszcze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Świetny, po prostu świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek93 Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Jedno, co rzuca się w oczy to to, że opony super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Jak dla mnie to wszystko super, nie tylko opony. Jak widać można pokazać swój kunszt w waloryzacji modelu, nie chlapiąc go tak modną teraz rdzą i obiciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Czapki z głów! jednym słowem WOW! Jestem pod dużym wrażeniem, warsztat pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grajek Napisano 14 Listopada 2015 Autor Share Napisano 14 Listopada 2015 W tym miejscu wszystkim serdeczne dzięki za komentarze, śledzenie i doping. Niestety z ostatnich prac montażowo- dekoracyjnych fotek nie zrobiłem:( Z przyjemnością zapraszam do galerii - viewtopic.php?f=73&t=51444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi