Corporal_PL Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Kolejny krasnoarmiejec to wyścigówka od BT: 1. T-26 zrobiony wz 1937 2. BT-5/7 <--------------- 3. T-28 4. T-34/76 zrobiony wz 1942 5. T-34/85 6. KV-1/KW-2 zrobiony KV-1S/85 7. IS-2 zrobiony 8. Su-76 9. Su-85/100 w budowie Su-100 10. Su-122 11. ISU-152 zrobiony 12. T-70 Cytuj
SzymczaS Napisano 18 Grudnia 2014 Napisano 18 Grudnia 2014 Zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję ! Cytuj
slawekmalysek Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Merytorycznie ten model sięga dna robiąc go z pudła w niczym nie będzie przypominać BT-5 Cytuj
Corporal_PL Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Napisano 19 Grudnia 2014 Merytorycznie ten model sięga dna robiąc go z pudła w niczym nie będzie przypominać BT-5 Jestem z tym pogodzony Cytuj
slawekmalysek Napisano 19 Grudnia 2014 Napisano 19 Grudnia 2014 Jestem z tym pogodzony no cóż jestem zdziwiony tym co piszesz myślałem że jako (były?) czołgista chcesz posidać w miarę wierne repliki czołgów w swojej kolekcji, wolisz takie-Twoje prawo tutaj taki przykład co należało np. poprawić w IS-ie tutaj resztka fotek viewtopic.php?f=87&t=45837 Cytuj
Corporal_PL Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Napisano 20 Grudnia 2014 No cóż, jako czołgista założyłem sobie że zrobię kolekcję czołgów, która pokaże znajomym cały wachlarz pancernych pojazdów jakie walczyły od 2 wojny do dziś. Każdy model ma przedstawić z grubsza sylwetkę każdego pojazdu, jego rozmiar, kształt, uzbrojenie itp. Nie interesuje mnie to że nit jest pół milimetra za gruby i pół milimetra za bardzo w lewo. O to niech martwi się producent zestawu. Ja sklejam, maluje i wstawiam do gabloty starając się wyciągnąć z modelu ile się da nie wydając na dodatki trzy razy więcej niż na model Cytuj
slawekmalysek Napisano 20 Grudnia 2014 Napisano 20 Grudnia 2014 no cóż gdyby chodziło o nity to nic bym nie napisał jak sam zauważyłes lub też nie na fotce to większość dodatków sam wykonałem i wcale nie było to takie drogie największym wydatkiem były koła PA ale to co dała zvezda dalekie jest od oryginału z grubsza mozna to tak okreslić jakbyś koła z malucha zamontował w mercedesie-ale to Twoja kolekcja w kwesti BT-5 to mamy tak z grubsza zły podział płyt bocznych wanny ,złe koła napędowe , totalnie skopane mocowanie kół skretnych i napinających-widać to nawet po założeniu gąsienic.... kwestię całej górnej płyty wanny już pominę Cytuj
Corporal_PL Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Napisano 20 Grudnia 2014 Liczę się z tym że ten model jest z 1992 Zaciekawiłeś mnie z kołami w IS-2. Ja w moim dałem Zvezdowskie i nawet dla mnie mimo posiadanej wiedzy nie widzę zbytniej różnicy No nic, lepię dalej BT i zobaczymy co wyjdzie. Cytuj
Corporal_PL Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Napisano 28 Grudnia 2014 Kamuflaż będzie letni z początku wojny: Pierwszy kolor to zieleń: Cytuj
Corporal_PL Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 Ostatnio mam troszkę więcej czasu: Więc skończyły się wymówki i robota poszła naprzód: Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Kończ waść te drugowojenne dyrdymały i zakasuj rękawy do współczesnej, cudownej, pięknej, pachnącej niczym bukiet bzu pancerki PS. Jak to mówiono u mnie na osiedlu, złamania trzeba rozchodzić! Cytuj
Corporal_PL Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 Spokojnie niecierpliwcze, współcześniaki już za kilkanaście modeli :P Dobrze że młody chirurg mnie składał, bo poskręcał na śrubki i gipsu nie nosiłem. Za tydzień będzie drugi miesiąc od fikołka, a ja już stoję na obu i powoli do pierwszych kroków się zbliżam Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Nakłoniony tym, że 5 pojazdów z Kraju Rad pozostało i cała rodzina od Panów Herbacianych podsycam atmosferę! Zdrowia życzę oczywiście i już nie śmiecę w wątku, z pancernymi pozdrowieniami! Cytuj
Corporal_PL Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) Chyba tyle: Edytowane 8 Maja 2015 przez Gość Cytuj
Corporal_PL Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 Niestety nie mam miejsca. Może kiedyś jak dom wybuduję Cytuj
spiton Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Znakomity !!!! w ogóle te twoje warsztaty są takie bezpretensjonalne. Bez napinki. Czary mary i fuk !! jest piękny model, wspaniale utytłany. Brawo. Bardzo mi się podoba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi